10 secrete despre restaurantele de tip fast-food pe care nu ți le va spune niciun angajat

Fast-foodul sau mâncarea preparată rapid a devenit un trend gastronomic mondial și , din păcate, nu unul dintre cele mai bune. Ritmul de viață în care ne-am pomenit în ultima vreme nu prea ne oferă timp pentru gătit și pentru mâncat și din acest motiv restaurantele de tip fast-food au răsărit ca ciupericile în toată lumea.

Să vedem, însă, cât este de sigur să te alimentezi din aceste locuri și de ce ar trebui să te ferești în primul rând. Iată 10 secrete pe care le-am aflat chiar de la lucrătorii acestor restaurante.

 1. Există ore anumite când e preferabil să mergi la restaurantele de tip fast-food

Dacă vrei să mănânci o mâncare cât de cât proaspătă și nu reîncălzită de multe ori, vizitează restaurantele fast-food între orele 11:00 și 13:00 sau 18:00 și 20:00. Deși va fi mai aglomerat, sacrificiul merită.

2. Dacă vrei cartofi pai proaspeți, comandă-i fără sare

Făcând o comandă exclusivă de cartofi, te vei asigura că aceștia au fost preparați chiar acum, special pentru tine.

3. Aroma de la bucătărie este un truc de marketing

Mirosul de mâncare gustoasă este una dintre metodele de atragere a clienților. Nu în zadar în unele cazuri se lasă ușa de la bucătărie deschisă sau mâncarea se prepară chiar în aceeași sală.

4. Cola costă mai puțin decât ceaiul, pentru că provoacă poftă de mâncare

De obicei, în aceste localuri băuturile carbogazoase costă mai mult decât ceaiul. Asta pentru că oamenii să comande anume o băutură ce provoacă foame și care nu îți potolește setea, ceea ce te va determina să comanzi și mai mult.

5. Cartofii pai conțin 19 ingrediente

Pe lângă cartofi, acestea mai conțin încă 18 ingrediente care le fac tot de-atâtea ori mai dăunătoare: cum ar fi diverse uleiuri, aditivi alimentari, aromatizatori ș.a. compuși chimici.

6. Să vii dis-de-dimineață nu este o idee reușită

Toate aparatele și ustensiile de bucătărie în aceste restaurante se curăță cu ajutorul unor chimicale foarte puternice. Astfel, primele preparate ar putea să absoarbă din resturile de produse de curățare.

7. Actualmente, fast-foodul conține mai multă grăsime, decât cu 30 de ani în urmă

Porțiile acestui tip de mâncare au devenit mai mari de-a lungul anilor, respectiv și numărul caloriilor, la fel, s-a majorat.

8. Cantitatea de zahăr din shake-ul cu lapte depășește de 2-3 ori norma zilnică

Norma zilnică de zahăr pentru un om constituie 25-50 de grame, în timp ce un singur shake conține 80 de grame.

9. Să mănânci cu mânile e mai gustos

Studiile arată că mâncatul cu mânile îi aduce omului mult mai multă satisfacție decât atunci când se folosesc tacâmurile. Iată de ce majoritatea restaurantelor de tip fast-food oferă bucate care să le mănânci fără cuțit și furculiță.

10. Aparatele de carbogazoase conțin foarte multe bacterii

Aceste aparate sunt foarte greu de curățat, iar mediul „dulce” este foarte atrăgător pentru microbi, bacterii sau chiar mucegai.

Sursa