11 filme care te învață să trăiești mai departe orice s-ar întâmpla

Viața bate filmul, însă uneori și filmele sunt atât de pline de realitate încât te ating până în adâncul sufletului. Din nefericire, momentele dificile și chiar cumplite se întâmplă, cât de mult nu am dori noi să privim viața în roz.

Ți-am pregătit o listă cu cele mai emoționante filme, pe care să le privești cu multă speranță și compasiune.

Dacă aș rămâne

În roluri principale: Chloë Grace Moretz, Mireille Enos, Liana Liberato.

Mia este o violoncelistă talentată în vârstă de 17 ani, cu o familie iubitoare și un iubit minunat, Adam. Ea nu trebuie decât să aleagă dacă va merge la New York pentru a studia la Julliard sau daca va rămâne în Oregon cu cei dragi. Însă, într-o dimineata cu ninsoare, totul se schimbă, iar decizia pe care brusc trebuie să o ia devine dramatică și cu adevărat dificilă. Mia își pierde părinții și fratele mai mic într-un accident rutier și, cu toate că nu își amintește momentul impactului, ea îi poate vedea pe cei din jur și pe sine. Mia evocă evenimente din viața sa, descrie ceea ce vede și aude în spital, deși nu poate simți nimic și este din ce în ce mai slabită.

Notă IMDb – 6,8

Unconditional

În roluri principale: Bruce McGill, Lynn Collins, Michael Ealy.

Samantha Crawford are o viață idilică, însă fericirea îi e sfărâmată atunci când soțul ei e ucis într-un act nesăbuit de violență. În timp ce se pregătește pentru a prelua ea toate responsabilitățile, Samantha are parte de două întâlniri neașteptate care vor schimba totul.

Notă IMDb – 7,2

Viață pentru sora mea

În roluri principale: Cameron Diaz, Abigail Breslin.

Sara și Brian duc o viață idilică alături de cele două fete ale lor. Dar familia ascunde un secret care va ieși în curând la iveală: fiica cea mică, Anna, s-a născut prin fertilizare in vitro pentru a se potrivi genetic cu sora ei mai mare, Kate, bolnavă de leucemie. Pentru Anna, viața a fost un lung șir de operații și transfuzii necesare pentru a-i salva viața sorei ei și, când aceasta întră în blocaj renal și are nevoie de un transplant de rinichi, Anna își dă în judecată părinții cerând să ia singură decizii cu privire la corpul ei.

Notă IMDb – 7,4

Sub aceeași stea

În roluri principale: Willem Dafoe, Shailene Woodley, Nat Wolff,Ansel Elgort.

Deși un medicament miraculos i-a prelungit viața, Hazel Grace Lancaster, în vârstă de 16 ani, are impresia că de când se știe a fost “în fază terminală”. Însă atunci când fermecătorul Augustus Waters, suferind și el de aceeași boală cumplită, apare la întâlnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă. Spirite înrudite, împărțind același farmec și același simț al umorului, Hazel și Gus încep o cursă contra-cronometru în care învață ce înseamnă să iubești.

Notă IMDb – 7,8

Taverna Soul Kitchen

În roluri principale: Moritz Bleibtreu, Adam Bousdoukos.

Tânărul proprietar de restaurant Zinos are ghinion. Prietena lui s-a mutat în China, clienții restaurantului său, Soul Kitchen, îi boicotează maestrul bucătar și, colac peste pupăză, are niște dureri de spate cumplite. Lucrurile încep să se miște când bucătăria trendy a localului începe să fie apreciată, dar pentru inima frântă a lui Zinos parcă nu există leac! Tânărul decide să zboare la Shanghai în căutarea dragostei, dar pentru asta trebuie să lase Soul Kitchen în grija fratelui său, Illias, un fost pușcăriaș. Ambele decizii se vor dovedi dezastruoase…

Notă IMDb – 7,3

Acum e momentul

În roluri principale: Dakota Fanning, Jeremy Irvine, Kaya Scodelario.

Tânăra Tessa Scott, bolnavă de leucemie și cu foarte puțin timp rămas, face o listă cu lucrurile pe care și-ar dori să le împlinească înainte de a se stinge. În capul listei, Tessa așterne dorința de-a face pentru prima dată dragoste.

Notă IMDb – 7,2

Aceeași Alice

În roluri principale: Kristen Stewart, Julianne Moore.

Alice Howland, renumită profesoară de lingvistică, are un mariaj fericit și trei copii maturi. Totul se schimbă când Alice începe să uite cuvinte. Când doctorul îi spune că suferă de maladia Alzheimer, ea și familia ei trebuie să înfrunte o provocare groaznică. Alice se chinuie nu doar să lupte împotriva degradării interioare, ci și să profite la maximum de zilele care i-au mai rămas.

Notă IMDb – 7,5

Viața mea, fără mine

În roluri principale: Scott Speedman, Sarah Polley.

Ann are 23 de ani, este căsătorită, are doi copii și duce o viață modestă de familie într-o rulotă instalată în curtea mamei ei. Când află că suferă de o boală incurabilă și că mai are doar două luni de trăit, Ann încearcă să trăiască în acest scurt interval, cât într-o viață întreagă.

Notă IMDb – 7,6

Hoțul de cărți

În roluri principale: Sophie Nélisse, Geoffrey Rush, Emily Watson.

Ecranizarea unui roman de mare succes, HOȚUL DE CĂRȚI spune povestea dătătoare de inspirație a unei fete pline de viață și curajoase, pe nume Liesel, care transformă viețile tuturor celor din jurul ei când este trimisă să locuiască la o familie adoptivă, în Germania celui de-al Doilea Război Mondial. Pentru Liesel, puterea cuvintelor și a imaginației devine un mijloc de a evada din vâltoarea evenimentelor de care sunt înghițiți ea și toți oamenii pe care îi cunoaște și pe care îi iubește, ba chiar un mijloc de a găsi bucurie.

Notă IMDb – 7,6

Suflet neliniștit

În roluri principale: Mia Wasikowska, Henry Hopper.

Filmul spune povestea unei fete bolnave în stadiu terminal ce se îndrăgostește de un băiat fascinat de înmormântări, și a întâlnirii lor cu fantoma unui pilot kamikaze japonez din Al Doilea Război Mondial.

Notă IMDb – 6,8

Saroo: Drumul spre acasă

În roluri principale: Sunny Pawar, Rooney Mara, Priyanka Bose,Nicole Kidman, Dev Patel.

În „Lion”, băieţelul de 5 ani pe nume Saroo (Dev Patel) ajunge să călătorească singur cu trenul greşit, îndepărtându-se de casa lui din nordul Indiei. Speriat şi rătăcit, el este dus la mii de kilometri distanţă, în oraşul haotic Kolkata (Calcutta), reuşind cumva să supravieţuiască pe străzi, ocolind tot felul de pericole pe parcurs. La un moment dat, ajunge într-un orfelinat, de unde este adoptat de către un cuplu australian (Nicole Kidman & David Wenham), în a cărei familie găseşte siguranţă şi iubire, crescând în Hobart (Tasmania).

Notă IMDb – 8,1

Informații despre filme: cinemagia.ro

Sursa