11 semne surprinzătoare care arată că ai un corp excepțional

Cu siguranță, cu toții suntem deosebiți, fiindcă ne diferențiem prin caracter, aspect fizic, obiceiuri ș.a. Să știi că putem fi unici și atunci când vine vorba de corpul nostru și de abilitățile exclusive pe care le avem.

Noi ți-am pregătit o listă cu cele mai deosebite abilități și particularități ale organismului uman. Iar la sfârști îți vom oferi și mici secrete cum să le capeți și tu.

Limbă flexibilă

Pentru a putea face un astfel de truc trebuie să dispui de o anumită lungime a limbii și de niște mușchi dezvoltați ai acesteia. În afară de aceste dotări, acest „talent” poate fi influențat și de mediul înconjurător. De exemplu, indienii au această capacitate și datorită limbii deosebite pe care o vorbesc.

Flexibilitatea limbii poate fi diferită. Un studiu a arătat că pot îndoi limba ca în prima imagine 63% din oameni, ca în a doua imagine – 14%, iar ca în a treia mai puțin de 1%.

Urechi mobile

În ziua de astăzi pot mișca o ureche 22% din oameni, iar pe ambele 18%. Se spune, că anterior majoritatea oamenilor de pe planetă puteau să facă acest lucru, însă din cauza evoluției, corpul neavând nevoie de asemenea abilități, mușchii responsabili de aceasta s-au atrofiat.

Mișcarea alternativă a degetelor de la picioare

Cât de mult nu te vei strădui, nu vei putea să miști pe rând câte un deget, asta deoarece de mușchi specifici dispun doar degetul mare și cel mic, celelalte degete fiind conduse de un singur grup de mușchi. Chiar și așa, foarte puțin vor reuși să miște degetul mic.

Abilitatea de a atinge cotul cu limba

Se spune că această abilitate o are doar 1% din toți oamenii de pe planetă. Pentru ca să poți să faci asta trebuie să ai o mână mai scurtă și o limbă mai lungă, dar nici acestea nu vor fi suficiente fără multă practică.

Diastema

Diastema este acel spațiu liber dintre dinții incisivi centrali. Circa 20% din oamenii au o astfel de particularitate. Deși stomatologii o consideră drept anomalie, cei care o dețin spun că asta le oferă personalitate și îi deosebesc de ceilalți.

Abilitatea de a ridica o singură sprânceană

La fel ca și mișcatul urechilor, această îndemânare au avut-o toți predecesorii noștri istorici. Acum să ridice o sprinceană pot doar cei care au mușchii faciali bine dezvoltați.

Gropițele din obraji

Gropițe în obrăjori au circa 25% din toată lumea, acestea sunt un defect al structurii mușchilor pomeților care răspund pentru zâmbet. Gropițele se formează din cauza concreșterii unui fascicul muscular cu obrazul care prin zâmbet este tras în interior împreună cu pielea.

Adâncitură lângă ureche

Cu astfel de gaură se nasc aproximativ 5% din oamenii de pe globul pământesc. E curios faptul că în SUA, de exemplu, acest procent e mai mic de 1, iar în țările asiatice e de circa 10%. Motivul apariției acesteia nu este încă cunoscut, dar se presupune că este la fel legat de evoluție.

Degetul mare curbat

Atunci când degetul mare poate fi întors la 90 de grade în raport cu palma, poți să te consideri cu adevărat unic. Această particularitate se întâlnește la 25% din oameni și se transmite exclusiv genetic.

Lipsa unui tendon

tendon

Întinde mânile și strânge degetele. Dacă tendonul nu s-a evidențiat ca în imagine, înseamnă că poți fi atribuit celor 14% de oameni care nu-l au. Specialiștii consideră că aceasta nu este nicidecum o anomalie și, respectiv, nu influențează asupra funcțiilor membrelor superioare.

Urechea lui Darwin

Dispun de urechea Darwin cei care au o îndoitură mică a pavilionului urechii. Se spune că aceasta a apărut la fel datorită evoluției și se întâlnește la 10% din oameni. Deținătorii acestui tip de ureche aud mai bine anumite sunete atunci când e zgomot și pot recunoaște ușor diferite tonalități.

Și încă…

Să știi că unele abilități pot fi căpătate prin exersare. Dacă vrei să-ți uimești prietenii cu un truc neobișnuit, iată cum poți să le înveți:

  • Să ridici o sprânceană poți învăța de aici.
  • Să miști urechile poți vedea cum se face aici.
  • Să ajungi cu limba la cot te învață aici.
  • Iar ca să poți faci diferite trucuri cu limba vezi aici.

Sursa