12 șiretlicuri care îți vor asigura o vacanță perfectă la plajă

Vara este sezonul vacanțelor la mare, sezonul în care stăm tolăniți pe nisip, ne bronzăm și ne scăldăm în apa sărată. Chiar dacă per general tabloul pare perfect se întâmplă și în asemenea anturaj să ai mici neplăceri sau situații nedorite.

Noi am adunat pentru tine 12 trucuri cum să-ți organizezi o vacanță perfectă la plajă.

Ca nisipul să nu să se lipească de tălpi

plaja1

Este foarte incomod să încalți șlapii după ce ai fost cu picioarele prin nisip, pentru ca să eviți acest moment, folosește niște pudră pentru bebeluși, dă-ți tălpile înainte să încalci și niciun praf de nisip nu te va deranja să mergi.

Ca să nu pierzi cheile de la mașină

Fiindă riscul de a pierde cheile prin nisip sau apă este destul de mare, o idee ar fi să legi de ele o floare și s-o suspendezi cumva în spatele roții de la mașină.

Ascunde ingenios lucrurile valoroase

Pentru ca atunci când te scalzi lucrurile tale să fie în siguranță, încearcă să le ascunzi în lucruri mai puțin atrăgătoare pentru hoți: scutec, chiloți sau absorbant.

Cum să previi durerea de cap

Înotul sub apă, din cauza diferenței de presiune dintre aceasta și aer, poate provoca dureri de cap. Pentru a le evita, înainte de a te scufunda menține respirația, strângând nasul timp de 5-10 secunde. Exercițiul se recomandă să-l faci de 3 ori. Astfel, organismul se va obișnui și capul nu te va durea.

Cum să protejezi telefonul de apă și nisip

Pune telefonul într-un săculeț de polietilenă de tipul „ziplock” și cu ajutorul unui pai scoate aerul din el.

Dacă ți s-au astupat urechile

Se întâmplă frecvent ca după scăldat să se astupe urechile, chiar dacă s-a scurs toată apa din ele. Pentru a remedia situația, umflă un balon, strângând nasul. În scurt timp, presiunea din ureche se va regula, iar tu vei auzi cum trebuie.

Cum să-ți faci rapid o băutură răcoritoare

Înainte de a merge la plajă, umple o sticlă de apă în proporție de 1/3 și congeleaz-o. Ia-o cu tine și când îți va fi sete de o băutură rece toarn-o în sticla cu gheață și răcorește-o rapid.

Pătură cu protecție împotriva nisipului

În loc de o pătură obișnuită, ia-ți cu tine la plajă lenjerie de pat cu elastic, care de obicei se îmbracă pe saltea. Tu pune-o însă invers, astfel îți vei proteja toate lucrurile de nisipul adus de vânt.

Cum să eviți încălțămintea înfierbântată

Foarte simplu: atunci când te descalți la plajă, pune încălțămintea cu tălpile-n sus. Astfel, vei evita înfierbântarea suprafeței pe care calci.

Pentru ca nisipul să nu se lipească

Folosește la baza sticlelor un pahar de unică folosință din carton.

Încă o metodă de protecție a telefonului

Învelește telefonul în peliculă de bucătărie și nici apa, nici nisipul nu-i vor face rău. În acest mod, poți chiar scufunda telefonul sub apă, doar că din cauza temperaturii scăzute, s-ar putea ca touchpad-ul să nu funcționeze.

Aloea congelată pentru arsuri

Aloea este un remediu magnific pentru regenerarea pielii. Astfel, după arsuri aceasta îți va reduce iritarea, durerea și edemul. Tot ce trebuie să faci este să cumperi un gel natural de aloe sau să extragi chiar tu pulpa din frunzele ei și s-o pui în formele pentru congelator. Un cub de aloe înghețată te va ajuta să-ți revii rapid după un bronz exagerat.

Sursa