5 mituri care ne împiedică să construim o relație armonioasă

Nu este un secret pentru nimeni că o relație necesită foarte multă dăruire și efort pentru ca să reziste în timp. În acest sens, există foarte multe stereotipuri, adesea inspirate din filmele de dragoste, în realitate, însă, o relație este altfel, iar fericirea nu reiese neapărat din aceea că totul trebuie să fie perfect.

Noi am selectat cele mai răspândite mituri despre cum trebuie să fie o relație, pe care te sfătuim să le uiți.

La începutul relației trebuie să fie neapărat scântei

adevar1

Nu toate relațiile încep cu dragoste la prima vedere. În perioada începătoare este important să acorzi atenție la faptul dacă te simți confortabil și în siguranță cu această persoană și nu la faptul ca să fie o pasiune nebună. Pentru o relație puternică, de durată este mai important să petreci momente amuzante împreună, decât să simți fluturi în stomac.

Într-o relație fericită, partenerii au aceleași interese

adevar2

Fiecare om are interesele sale și cât de diferite nu ar fi, asta nu înseamnă că tu cu partenerul tău nu vei avea despre ce să discuți. Ba din contra, hobby-urile vă fac mai atractivi unul pentru celălalt.

Un cuplu fericit nu se ceartă niciodată

adevar3

Nu se ceartă doar cuplurile în care domină indiferența și cele care se îndreaptă spre „apus”. Nu este cazul să-ți faci griji din cauza unor certuri de rutină, cu ajutorul lor voi vă învățați să vă înțelegeți mai bine, mai ales că împăcarea e atât de dulce.

Într-o relație fericită partenerii își adoră reciproc rudele

adevar4

Nimeni nu este obligat să iubească rudele și prietenii celuilalt. Voi v-ati ales pe voi, nu pe tot anturajul. De aceea, ar fi suficient să aveți o atitudine respectoasă față de ei și să vă străduiți să comunicați și să vă vedeți așa încât nimeni să nu se supere.

Un cuplu fericit petrece tot timpul împreună

adevar5

Dacă credeai că într-o relație fericită partenerii nu se despart niciodată, te înșelai. Fiecare om are nevoie de momente de singurătate, aceasta e o necesitate sănătoasă și nicidecum ceva condamnabil. Specialiștii spun că micile despărțiri ne fac să prețuim și mai mult relația.

Și încă…

adevar6

Adesea, noi avem așteptări prea mari de la o relație. Ne dorim dragoste ca în filme și parteneri ca de pe coperte de reviste. Ai grijă ca nu cumva în timp ce îț aștepți prințul, să pierzi o persoană care este lângă tine și vrea să te facă fericit/ă.

Ilustratorul Natalia Kulakova în exclusivitate pentru AdMe.ru

Sursa