7 rețete delicioase cu cașcaval – câte una în fiecare zi!

Gustul fin de cașcaval este unul irezistibil, iar proprietățile lui sunt extrem de importante, bogat în vitamine, proteine și calciu, astfel cașcavalul nu trebuie omis din rația noastră alimentară.

Suflare.ro ți-a pregătit 7 rețete culinare delicioase în care preparatul rege este cașcavalul.

1. Paste cu roșii cherry și mozzarella

1

Punem roșiile cherry crăpate în patru și le călim în ulei de măsline. Pui imediat și cățeii de usturoi. Lași să se înmoaie puțin. Daca se intampla ca pastele sa nu fie suficient de rosii- mie imi place ca mancarea sa aiba culoare – pui o jumatate de lingurita de pasta de rosii. Apoi pui un pic de unt si un pic de supa de pui daca ai sau, daca nu, pui un pic de apa ca sa se faca sosul delicios. Le lasi putin si apoi pui mozzarella si lasi putin, putin sa se topeasca. Dar numai putin, pentru ca nu e fain sa se topeasca rau. Si apoi pui pastele si asezi totul in farfurie.

2. Brânză fondue

2

Fondue a aparut pentru prima data in Elvetia, ca o modalitate de a folosi branza care se intarise deja. Termenul de “fondue” vine de la verbul din franceza “fondre”, care inseamna “a topi”. Reteta de fondue traditionala contine un amestec de branzeturi Emmenthaler si/sau Gruyere si vin, amestecate intr-un recipient comun. Se mai adauga si brandy. Amestecă cele doua tipuri de branza cu făină. Incalzeste intr-o cratita vinul, pana aproape de fierbere, apoi adauga sarea si piperul. Adauga amestecul de branza si faina gradual, amestecand din cand in cand. Permite ca branza sa se topeasca pana cand adaugi o noua transa de branza si faina in cratita. Cand toata branza s-a topit, sosul este gata!

3. Pâine cu cașcaval și ceapă

3

O pâine cu brânză și ceapă este cina cea mai gustoasă și mai rapidă pe care o poți face. Rețeta durează 30 de minute și e foarte ieftină. Se taie pâinea pe lung și pe lat, fără a merge cu cuțitul până jos. Pe tăieturi se introduc feliile de brânză tăiată fin. Se topește untul la bain-marie, apoi se adaugă peste el ceapa verde tocată fin și semințele de mac. Se pune pâinea pe o tavă, pe folie de aluminiu și se toarnă peste ea amestecul de unt. Se acoperă cu folia de aluminiu fără a o strange prea tare și se lasă la cuptor timp de aproximativ 15 minute. Apoi pâinea cu brânză și ceapă se scoate din folie și se mai lasă la cuptor în jur de 10 minute sau până când se topește brânza.

4. Macaroane cu cașcaval și topping de crutoane

4

Se incalzeste cuptorul la 200C. Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Scurgeti si pastrati deoparte. Intr-o cratita mare, se topesc 4 linguri de unt la foc mediu. Adaugati faina si amestecati continuu pana incepe sa se ingroasa. Adauga 1 cana de lapte si amestecati in continuare. Adauga si restul de lapte si piper dupa gust. Continuati sa amestecati si incorporati usor branza. AMestecati pana cand aceasta se topeste. Se toarna amestecul de branza peste paste intrun vas termorezistent. Se amesteca bine. Adaugati piper dupa gust. si pastrati deoparte. Adaugati crutoanele peste paste si se incorporeaza restul de unt. Asezonati cu sare si piper. Dati la cuptor pentru 30 de minute. Scoateti din cuptor, lasati sa se odihneasca si serviti calde.

5. Cartofi cu cașcaval la cuptor

5

Preincalzeste cuptorul la 180 grade C si unge un vas de gătit cu unt. Intr-un castron adauga cartofii rasi, smantana, laptele, untul si ceapa tocata foarte marunt. Asezoneaza totul cu sare si piper si toarna compozitia in tava. Presara deasupra cascavalul. ras. Coace totul timp de 45-55 de minute sau pana gand cartofii sunt bine facuti, iar crusta de deasupra este crocanta si de culoare auriu-maronie. Serveste cartofii calzi, simpli sau alaturi de o salata.

6. Supa de roșii cu cașcaval și crutoane

6

Se scot rosiile intregi in bulion din cutie si se paseaza intr-un blender, pana ce devin o compozitie omogena, apoi se pun intr-o oala pe aragaz si se lasa la foc mediu circa 20 de minute. Se adauga sare dupa gust si se pot pune si cateva frunzulite de patrunjel. Separat cascavalul se taie cubulete. Dupa ce a fiert, se pune in boluri si se adauga cubuletele de cascaval si crutoanele.

7. Bougourdi – aperitiv cald cu brânză feta

7

Puneti jumatate din cantitatea de branza feta in vasul de lut. Asezati deasupra o rosie taiata in bucati si jumatate din ardeiul iute. Presarati condimente si stropiti cu un pic de ulei de masline. Asezati deasupra branza Gouda si, eventual, mai presarati un pic de piper. Procedati la fel pentru a doua portie. Puneti la grill si lasati circa 10 minute sau pana cand se rumeneste un pic deasupra. La finalul timpului, branza feta ar trebui sa se fi topit usor, iar rosiile sa se fi inmuiat. Serviti preparatul imediat, fierbinte, eventual cu felii de paine unse cu un pic de ulei de masline si, apoi, prajite.