
Aceste alimente sunt folositoare pentru organism și de sine stătător, dacă le vei combina, însă, acesta vor putea fi asimilate la maximum de către organism, reținându-se toate substanțele benefice din ele.
Reieșind din recomandările nutriționiștilor, îți prezentăm 10 combinații de produse care sunt create unele pentru altele.
Merele și ciocolata neagra
Deși nu poate fi considerată o combinație tradițională, se merită s-o încerci, întrucât fermenții din mere împreună cu antioxidanții din ciocolată pot face minuni: întăresc imunitatea, îmbunătățesc activitatea creierului și a inimii, chiar reduc și riscul maladiilor oncologice.
Ovăzul și sucul de portocale
Atât terciul de ovăz, cât și sucul proaspăt stors de portocale sunt bogate în fenoli. Aceștia ajută la îmbunătățirea activității sistemului digestiv și la eliberarea toxinelor din organism.
Carnea de porc și varza de Bruxelles
Carnea de porc este destul de grasă, de aceea ea nu este recomandată pentru consumul zilnic. Totuși, în cantități limitate aceasta este o sursă bună de seleniu, element ce împiedică creșterea celulelor canceroase în organism. Dacă e să mănânci carnea cu varză de bruxelles, să știi că vei înmulți efectul seleniului de 13 ori, întrucât în varză se conține o substanță numită sulforaphane care îi oferă această proprietate.
Roșiile și ficatul
Deficitul de fier în organism poate cauza oboseală cronică, încetinirea metabolismului sau chiar probleme cu inima. Fierul care se conține în ficat se asimilează mai bine împreună cu vitamina C, iar aceasta se găsește din plin în roșiile proaspete.
Pătrunjelul și lămâia
În acest caz, combinația funcționează după principiul de mai sus: fierul din pătrunjel se asimilează la maximum datorită vitaminei C din lămâie. Împreună consumate, devin un remediu foarte bun pentru o imunitate puternică și un metabolism perfect funcțional.
Legumele și iaurtul
Alege un iaurt natural fără coloranți, conservanți și zahăr. El conține mult calciu, reglează activitatea digestivă și flora intestinală. E destul să adaugi în acesta niște legume, precum morcovul sau țelina, și vei obține o gustare plină de vitamine. Plus la toate, fibrele din legume ajută la o asimilare mai bună a calciului.
Avocado și spanacul
Aceasta este combinația perfectă recomandată de toți nutriționiștii. În spanac se găsește din plin vitamina A și luteină, însă pentru ca de acestea să beneficieze la maximum organismul este nevoie de grăsimi vegetale, precum cele din avocado. În acest fel, sistemul digestiv va lucra perfect.
Ceaiul verde și lămâia
Ceaiul verde cu lămâie potolește foarte bine setea și îți oferă energie. Ceaiul conține catehină, ceea ce îți asigură o viață lungă și o imunitate de fier, iar cu ajutorul vitaminei C din lămâie, acest efect va spori de câteva ori.
Roșiile și uleiul de măsline
Faptul că aceasta este combinația perfectă îl poate confirma orice italian. De menționat, că italienii suferă în proporție mult mai mică de boli cardio-vasculare. Aceasta se explică și prin faptul că roșiile conțin licopenul, o substanță ce îmbunătățește activitatea inimii și a vaselor sangvine, împiedică apariția asterosclerozei și a tumorilor maligne. Iar în combinație cu grăsimile vegetale aceasta se asimilează mult mai bine în organism.
Carnea și rozmarinul
Carnea este o sursă ideală de proteine, însă este foarte important cum aceasta se pregătește. Nutriționiștii insistă să alegem fierberea sau înăbușirea, deoarece fiind prăjită sau coaptă, aceasta poate căpăta compuși cancerigeni. Acest efect poate fi evitat dacă carnea se marinează cu rozmarin. Antioxidanții care se găsesc în el împiedică formarea substanțelor nocive.