10 eroi ai desenelor animate – inspirați din viața reală

Orice erou al desenelor animate este inspirat mai mult sau mai puțin din viața reală și, respectiv, din oameni reali. Noi am reușit să găsim 11 eroi ai desenelor animate care seamănă izbitor cu unele personalități care chiar au existat. E coincidență sau nu, urmează să aflăm.

Montgomery Burns și baronul Jacob Rothschild

Eroul din filmul cu desene animate „The Simpsons” a întrunit în sine calitățile mai multor oameni bogați. Totuși, cel mai bine acesta se aseamănă cu baronul Jacob Rothschild.

Ursula și actorul Harris Glenn Milstead (Divine)

Vrajitoatea Ursula din filmul „Mica sirenă” a fost inspirată din personajul Divine, interpretat de actorul Harris Glenn Milstead. 

Ariel și actrița Alyssa Milano

Deși unii spun că drept prototip pentru acest personaj a servit soția animatorului, totuși, cel mai mult Ariel seamănă cu Alyssa Milano, fiind ambele la vârsta de 16 ani.

Shrek și luptătorul Maurice Tillet

Luptătorul Tillet a căptătat această înfățișare după diagnosticarea bolii care presupune concreșterea oaselor. Acesta însăși se amuzează pe baza felului în care arată și se pare că realizatorii DreamWorks s-au inspirat foarte reușit atunci când l-au creat de Shrek.

Betty Boop și cântăreața Helen Kane

Prototipul femeii ușuratice Betty Boop se pare că nu a fost mulțumită de copia sa, așa că i-a dat în judecată pe realizatori. Chiar dacă se aseamănă izbitor, totuși Helen a pierdut judecata.

Alba ca zăpada și actrița Marge Champion

În acest caz, eroul de desene animate s-a născut nu doar din trăsăturile fizice ale actriței, dar și din mișcările acesteia. Întrucât, anume în această perioadă a fost încercat noul sistem de animare prin transpunerea mișcărilor umane la eroii filmelor animate.

Aladin și actorul Tom Cruise

Deși inițial la baza lui Aladin trebuia să stea un alt actor, alegerea, totuși, a rămas în favoarea lui Tom Cruise.

Edna Mode și costumiera Edith Head

Personajul designerul vestimentar din filmul „Incredibilii” a fost creat în baza femeii cu cele mai multe premii Oscar – costumiera Edith Head.

Maleficent și actrița Eleanor Audley

La fel ca și desenul animat „Alba ca Zăpada”, filmul animat „Malifecent” a fost realizat prin transpunerea mișcărilor umane, rol pe care în acest caz l-a jucat Eleanor Audley.

Jinn și actorul Robin Williams

Din start s-a văzut asemănarea dintre cei doi, perioadă în care realizatorii desenului animat s-au gândit să creeze acest personaj cu un caracter comic, așa cum era și actorul Robin Williams.

Wall-E și regizorul Woody Allen

Chiar dacă Wall-E este un robot, aceasta nu ne-a încurcat să vedem asemănarea dintre el și regizorul Woody Allen.

Sursa