10 interdicții bizare din diferite colțuri ale lumii. Vezi unde nu se permite să-l salvezi pe cel care se îneacă

Atunci când călătorești într-o altă țară este indispensabil să cunoști ceea ce este permis și ce nu, mai ales că sunt unele state în care există legi de-a dreptul ciudate.

Noi am hotărât să facem un top al celor mai stranii interdicții din toată lumea, ar fi bine să le știi, ca să nu te pomenești într-o situație neplăcută, fiind în rolul de turist.

Nu se permite consumul de biscuiți în ziua de Crăciun

Marea Britanie

tari1

În anul 1644 Oliver Cromwell a interzis sărbătorirea Crăciunului, considerându-l o sărbătoare imorală. În mod oficial, au fost interzise inclusiv și dulciurile de Crăciun, printre care și biscuții.

Cel mai curios este faptul, că nici până astăzi această lege nu a fost abrogată, deși neoficial nu mai este demult aplicată.

Se interzice să atingi o balenă cu mâna

Marea Britanie

Încă o lege stranie adoptată de englezi. Toate mamiferele acvatice care viețuiesc într-o rază de 3 mile de la țărmul britanic se consideră că aparțin reginei. De aceea, se interzice atingerea acestora cu mâna.

Nu se permite să salvezi pe cineva

China

În China există o lege care interzice să fie salvată o persoană de la înec. Aceasta este inspirată din filosofia chineză care spune că implicarea în destinul altei persoane este imorală. Deși, gurile rele consideră că această prevedere a fost introdusă pentru reducerea numărului populației care este prea mare.

Sunt interzise sărutările în gări

Franța

Această lege este adoptată atât în Franța, cât și în Marea Britanie. Ea interzice săruturile de pe peronul din gările feroviare.

Pentru prima dată aceste prevederi au apărut la francezi în anul 1910. În acele vremuri, trenurile se rețineau prea mult din cauza cuplurilor care nu se puteau despărți. Totuși, în gari au fost amenajate zone speciale pentru săruturi și îmbrățișări.

Nu se permite de hrănit porumbeii

Italia

În timp ce în majoritatea statelor să hrănești cu pâine sau cereale porumbeii din parcuri este un lucru obișnuit, în Veneția acest lucru este interzis. Această interdicție a fost făcută în scopul protejării monumentelor arhitecturale de excrementele acestor păsări.

Interdicția de vânzare a produselor „Kinder”

SUA

tari3

Chiar de la apariția ouălelor cu surprize „Kinder” acestea au fost interzise pe tot teritoriul SUA. Interdicția s-a bazat pe posibilitea de îghițire sau inhalare a pieselor mici pentru jucăriile care se conțin în interior.

În anul 2013, totuși, kinder-urile au fost permise pentru copii americani, doar cu condiția ca jucăriile din interior să fie realizate dintr-un singur element.

Nu se permite achitarea doar cu monede

Canada

Încă în anul 1985, în Canada a fost interzisă achitarea unei cumpărături doar cu monede, dacă suma totală era mai mare de 10 dolari canadieni.

Este interzis să uiți de ziua de naștere a soției

Samoa

Samoa este o țară din Oceania care este renumită prin legile sale bizare. Una dintre ele este cea care îi sancționează pe bărbații care uită de ziua de naștere a soțiilor lor. În caz de depistare a acestei încălcări, soțul va primi o amendă, valoarea careia va trece în mod automat la soție.

Nu se permite să calci pe bani

Thailanda

Este o prevedere legală pe care trebuie s-o cunoască orice vizitator al acestei țări. Plimbându-te prin Thailanda nu uita să te uiți atent pe unde calci. Aici este interzis să mergi peste bancnote sau monede pe care sunt reproduse chipurile unor personalități importante thailandeze.

Sursa