10 istorii de viață care te vor face să crezi în karma

„Bine faci, bine găsești” este unul dintre aforismele care explică efectul karmei sau pentru cei care nu cred în ea, arată cum se face dreptatea socială.

Noi am adunat câteva istorii de viață care demonstrează acest lucru, indiferent cum îl numești.

 • Ieșeam cu un coleg de-al meu din sala de cinema. El a încercat să deschidă ușa, care era cu ochiuri din sticlă și fără practic să o atingă a stricat unul dintre ele. A fost pus să achite pentru asta 10 euro. Spre mirarea mea, fără ca să se indigneze, el a achitat. Ulterior, am aflat că în ziua precedentă colegul meu a primit din greșeală un rest de 20 de euro, în loc de 10 și nu a spus vânzătorului despre asta.
 • Bunicul meu nu a fumat și nu a băut alcool niciodată. El este veteran de război și mi-a povestit următorul caz: Soldaților li s-a oferit spirt pentru băut, iar bunicul meu, evident, l-a refuzat. Un camarad atunci s-a ridicat, i-a luat spirtul și a spus următorul toast:„ Nu-i nicio diferență, să bei sau să nu bei, oricum cu toții vom muri.”. Iar în acest moment un glonț l-a străpuns chiar prin casca de protecție.
 • Eu și prietena mea am rămas însărcinate cam în aceeași perioadă. Când s-a apropiat termenul să naștem, ne-au plasat pe ambele în același salon. Atunci am hotărât să punem un pariu. Eu am zis că ea va naște prima, iar ea mi-a zis că eu. Și iată momentul! La mine începe travaliul, iar ea a pufnit într-un râs isteric care i-au provocat contracții și ei. Apropo, pariul l-am câștigat eu.
 • Mi-am cumpărat de la un magazin „second hand” niște pantaloni. Niciodată nu m-am dezbrăcat de ei fără să fi băut ceva. Inițial, credeam că e doar o coincidență, iar mai apoi am început să-i numesc „pantaloni beți”. Chiar și mama a observat că acești pantaloni îmi aduc o veșnică stare de ebrietate. Atunci am început să cred în karma și mi-am dat seama cine a era fostul stăpân al acestor pantaloni.
 • Mergeam la un interviu de angajare. Și cum și de obicei se întâmplă atunci când te grăbești, în parcarea oficiului nu erau locuri libere. Era cât pe ce să prind un loc, dar un bărbat a reușit să-l ocupe chiar în fața mea. Nu am avut încotro și am parcat mașina la o distanță bunicică. Mergeam furioasă de la mașină și am urcat rapid în lift, când colo văd cum aleargă cel care mi-a furat locul de parcare și strigă să-l aștept. Iar eu îi strig  înapoi: Karma! și apăs butonul. Acum ghiciți cine este noul meu șef?
 • Un coleg de facultate a găsit pe stradă un telefon și spre uimirea noastră nu a încercat să-i găsească proprietarul, dar l-a păstrat pentru el. În seara aceleiași zile, niște huligani i-au cerut telefonul chipurile să dea un sunet. El le-a spus că nu are telefon, moment în care acesta a și sunat. Astfel, colegul meu a rămas fără telefon și fără față, precum și fără dubii în privința karmei.
 • În preajma unui centru comercial o țigancă, fără să-mi aștepte acordul, mi-a prevăzut un viitor minunat, pomenind ceva și de karmă, timp în care mi-a sustras „inocent” 10 euro din buzunar. Și în acel moment karma i-a arătat: la despărțire ne-am îmbrățișat, iar ai cei 10 euro furați de ea parcă mi s-au încleiat înapoi de palmă.
 • M-am trezit într-o zi cu o dispoziție minunată și în gând mi-a venit imediat ideea să fac un lucru bun. Astfel, am început ziua cu ceea că am oferit locul în autobus, i-am dat niște bani unui cerșetor, am cumpărat de la o bătrânică flori și i le-am dat unei trecătoare.

Bilanțul zilei: am pierdut portmoneul, am stricat display-ul telefonului, iar cireașa de pe tort au fost pantalonii rupți în fund. De rușine am fugit 3 stații, până m-am împiedicat și am căzut, unde am găsit 100 de euro. Mulțumesc karma!

 • Cu vreo 5 ani în urmă, ocupându-mă cu gimnastica la bare, aveam o concurentă cu care eram mereu la același nivel. Capionatul la care participam trebuia să determine cine dintre noi va fi mai bună. Eu am avut o evoluție excelentă și am decis să merg să mănânc ceva până și concurenta mea va evolua. Însă nu am ajuns, cineva m-a împins în timp ce mergeam pe scări. Însă karma nu a uitat de mine: În timpul evoluției sale, aceasta a căzut de la bare. Din cauza traumelor, am renunțat ambele la sport.
 • Fratele meu și-a părăsit iubita din cauza că aceasta își dorea prea mult copii și familie. Peste un timp, acesta a întâlnit o altă fată, iar peste mai puțin de o jumătate de an, ea a rămas însărcinată. Astfel, a fost pus în situația să facă rapid nunta, iar la scurt timp să afle că va avea tripleți.
 • Eu nu am avut niciodată o relație cu un băiat. Sunt de părere că singură mi-am distrus karma atunci când în clasa a 3-a am lovit puternic un băiat pentru că acesta mi-a spus că mă place. Eu pur și simplu m-am speriat, nu știam cum să reacționez. Nu repetați, vă rog, greșeala mea!

Sursa