10 locuri superbe care par a fi desprinse din povești

Cine a spus că pe acest pământ nu există peisaje atât de frumoase de parcă ar fi desprinse din povești încă nu a văzut nimic. În continuare puteți admira 10 locuri ireal de frumoase pe care ar trebui neapărat să le vizitați măcar o dată în viață.

Castelul Neuschwanstein, Germania

 

1-1

1

Castelul Neuschwanstein este un castel în stil romantic – renascentist construit la sfârșitul secolului al XIX-lea pe un deal accidentat aflat deasupra satului Hohenschwangau de lângă Füssen. Palatul a fost comandat de regele Ludovic al II-lea al Bavariei ca un refugiu și ca un omagiu adus lui Richard Wagner. Contrar părerilor comune, Ludovic a plătit lucrările de construcție ale palatului din averea sa personală și împrumuturi extinse, nu cu fonduri publice bavareze. Peste 1,3 milioane de turiști îl vizitează anual, cu un maxim de 6.000 pe zi, în timpul verii.

Colmar, Franța

2-1

2

Colmar este un oraș în estul Franței în regiunea Alsacia. După Strasbourg și Mulhouse, este al treilea oraș ca mărime din Alsacia. Acest oraș se află în marea câmpia alsaciană, la poalele munților Vosgi, avand în fața masivul numit „Le Grand Ballon”.

Gardens Kawachi Fuji, Japonia

3-1

3

Paro Taktsang

4-1

4

Este un proeminent lăcaş de cult budist situat pe faleza din Paro, pe Valea Superioară, în Buthan. Se spune că în cadrul Templului Taktsang. ar fi meditat Guru Padmasambhava fiind considerat fondatorul budismului în Buthan şi zeitatea tutelară a ţării. El s-ar fi rugat în cadrul Mănăstirii Paro Taktsang, în secolul al VIII-lea, timp de trei ani, trei luni, trei săptămâni, trei zile şi trei ore pentru bunăstarea spirituală a tuturor oamenilor. Mănăstirea este localizată la o înălţime de 3120 de metri, iar rocile sunt foarte abrupte.

Peștera Naica din Mexic

5-1

5

Peştera Cristalelor Gigante este o peşteră conectată la mina Naica, situată la 300 de metri adâncime, în oraşul Naica din municipiul Saucillo, Chihuahua, în Mexic. Camera care conţine aceste cristale este cunoscută sub numele de Peştera Giganţilor. Dar tot aici, în această mină, există o altă sală mai mică, plină cu cristale, numită Peştera Las Espadas (Peştera Săbiilor). Cristalele s-au format datorită fluidelor hidrotermale care provin din camerele magmatice ale adâncului.

Orașul Petra – minunea din piatră a deşertului iordanian

6-1

6

Oraşul Petra este jumătate săpat în pereţii canionului, jumătate construit din piatră, îmbinând elemente arhitecturale nabateeene, elenistice, romane şi bizantine. Temple, morminte, canale, tuneluri, cisterne, biserici, clădiri publice, baraje şi altare stau neclintite în fortăreaţa muntoasă, precum într-un seif natural uriaş.

Parcul Național Zhangjiajie

7-1

7

Parcul Național Forestier Zhangjiajie din Hunan este o rezervație naturală forestieră situată în vecinătatea orașului Zhangjiajie, în nordul provinciei Hunan din Republica Populară Chineză. Parcul Național Forestier Zhangjiajie a fost înființat în 1982 și are o suprafață de 11.900 hectare.

Mont Saint-Michel, Franța

8-1

8

Le Mont-Saint-Michel este o stâncă granitică în Golful Saint-Malo din Marea Mânecii, unde se manifestă cel mai reprezentativ fenomen de flux și reflux: în timpul fluxului este insulă, comunicația cu teritoriul continental fiind întreruptă, iar în timpul refluxului devine peninsulă, o limbă de nisip ieșind de sub ape. În prezent, constituie unul din locurile cele mai vizitate din Franța. O șosea pietruită asigură, în ultima vreme, legătura permanentă cu țărmul Bretaniei.

Pamukkale, Turcia

9-1

9

Terasele Pamukkale se află în provincia Denizli din sud-vestul Turciei. Pe marginile teraselor de calcar curge un pârâiaș cu apa caldă, iar pe terase sunt mari acumulări de apă, formate din scurgerea pârâiașului pe ele.

Palatul Versailles, Franța

11-1

11

Palatul Versailles este un castel regal construit la Versailles, în Franța. A fost reședința regilor Franței : Ludovic al XIV-lea , Ludovic al XV-lea și Ludovic al XVI-lea. Acest castel se înscrie printre cele mai remarcabile monumente din Franța, nu numai prin frumusețe, ci și prin prisma evenimentelor. Castelul Versailles reprezintă un simbol al monarhiei absolute adoptat de către Ludovic al XIV-lea. În acest castel, în Galeria Oglinzilor, a fost semnat Tratatul de la Versailles. În 1837 palatul a devenit primul muzeu de istorie al Franței.