10 lucruri pe care nu o să le auziți de la un introvert

Scriitoarea Marianne Reid, care de altfel e o persoană introvertă, consideră că lumea extrovertă are o concepție greșită despre lumea interioară. Din acest motiv a format o listă cu lucruri sau semne pe care nu o să le auziți de la o persoană introvertă. AdMe.ru a selectat 10 lucruri la care să fiți un pic atenți atunci când țineți o conversație cu o persoană introvertă.

1. Ziua voastră de naștere sau modul în care ați sărbătorit-o nu ne interesează. Nu e vorba despre faptul că suntem zgîrciți, ci orice exagerare a faptului că e ziua de naștere a unui angajat și o anunță cu fast toată ziua ne poate deranja faptul că există posibilitatea să fim invitați la o petrecere tumultoasă la care probabil nu am dori să venim.

2. Vă rog să uitați și despre ziua noatră de naștere. Lista noastră de preteni e foarte scurtă, tocmai din acest motiv nu ne place să facem mare tam-tam, precum nu ne place să dăm o mare sărbătoare. Cel mai frumos cadou este o sărbătoare în liniște.

3. Cum v-ați petrecut weekendul ne interesează foarte puțin. Dacă nu faceți parte din cercul nostru de prieteni, atunci puțin ne interesează cum v-ați petrecut weekendul. Că ați avut parte de o megapetrecere unde ași cunoscut niște fete superbe sau ați băut atât de mult încât v-ați trezit în altă parte fără haine și bani și un cîine alături că vizează doar pe voi. Noi preferăm să respectăm intimitatea, nu judecăm pe nimeni, doar că dacă muncim împreună nu e neapărat să fim foarte apropiați și în viața reală.

4. Nu ne plac grupurile mari de oameni. Preferăm să fim simpli privitori chiar şi atunci când ne aflăm într-un grup de persoane pe care le cunoaștem.

5. Într-adevăr nu ne plac evenimentele corporative. Pentru că avem un program bine stabilit, un volum enorm de muncă, iar orice deviere de la program ne dezichilibrează și ne stresează. Iar persoanele noi, conversațiile cu ele și faptul că trebuie să ținem de cont de fiecare cuvânt și gest crează un disconfort prea mare.

6. Nu considerăm că pierdem timpul dacă pur şi simplu stăm acasă singuri. Poate pentru anumite persoane petrecerea unei zile în linişte, alături de o cană de ceai şi câteva reviste sau cărţi este o pierdere de vreme. În tot acest timp, s-ar putea bucura de clipele libere făcând tot felul de activităţi de la a ieşi cu prietenii, până la a merge la cumpărături sau chiar a încerca activităţi noi şi palpitante. Dar pentru noi, o zi petrecută confortabil în intimitatea casei goale este o oază de relaxare şi o modalitate de a ne încărca bateriile după multe zile pline de stres.

6. Câteodată evităm să răspundem la telefon atunci când suntem sunați. Chiar dacă tocmai primim un apel de la o persoană din cercul apropiaţilor, preferăm să nu răspundem atunci când ne sună. În schimb, alegem să le returnăm apelul telefonic atunci când ne simţim suficienți de pregătiți din punct de vedere mental şi când considerăm că avem suficientă energie pentru a purta o conversaţie. 00

7. Uneori purtăm monoloage interioare. Fiecare persoană poartă din când în când discuţii cu el însuşi, dar, cei mai mulţi introvertiţi au nevoie să gândească mai întâi şi apoi să vorbească.

8. Facem tot posibilul pentru a evita conflictele și tindem să fim perfecţioniști.

9. Nu ne plac prea mult surprizele sau situaţiile care ne iau pe nepregătite.

10. Ne simţim copleşiți şi lipsiți de energie după o ieşire şi avem nevoie de momente petrecute în linişte după o astfel de experienţă.