10 mituri arhicunoscute în care nici nu te-ai gândit să te îndoiești, deși ar fi trebuit

Încă din copilărie ni s-au insuflat unele lucruri care până astăzi le credem, fără să le punem la îndoială și să verificăm dacă sunt adevărate.

Iată doar câteva dintre cele mai populare constatări întipărite de societatea noastră și necontestate de nimeni.

1. Spălatul mânilor cu săpun omoară bacteriile

fapt1

De fapt, bacteriile sunt doar eliminate de pe mâni cu ajutorul săpunului. Acesta spală stratul de grăsime de pe piele unde, de obicei, se înmulțesc bacteriile.

2. Dacă e să înghiți o gumă de mestecat, ea va sta în stomac timp de 7 ani

fapt2

Chiar dacă guma de mestecat nu se supune digestiei, aceasta nu înseamnă că va rămâne în tractul digestiv mai mult de 2 zile. Ea va fi eliminată în mod firesc odată cu scaunul.

3. De la bărbierit, firul de păr se îngroașă

De fapt, atunci când tai parul de la radacină, vârful nu va mai fi ascuțit, dar va fi la fel de gros ca și întregul fir, astfel se crează iluzia că părul care crește este mai gros.

4. Dacă e să atingi o broască, îți vor apărea negei

În realitate, negeii sunt niște formațiuni pe piele generate de virusul papiloma, care poate fi contactat de la alte persoane.

5. Părul și unghiile cresc după ce organismul moare

Imagini pentru par unghii

De fapt, după deces, pielea omului se deshidratează puternic și se strânge, iar din acest motiv se crează iluzia că părul și unghiile au crescut.

6. Marele Zid Chinezesc se vede din univers

fapt3

Deși Marele Zid Chinezesc se întinde pe o distanță de circa 7000 de km, acesta practic nu se vede din spațiul cosmic, culoarea lui nu prea se deosebește de natura din jur, iar din acest considerent se vede ca un tot întreg.

7. Liliecii sunt nevăzători

fapt4

Mai mult ca atât, pe lângă vederea nocturnă aceștia se folosesc și de ecolocație pentru a se orienta mai bine în spațiu.

8. Apa conduce curentul electric

fapt5

De fapt, conduc curentul mineralele încărcate pozitiv sau negativ care se conțin în apa obișnuită. În timp ce apa distilată, care nu conține minerale și alte impurități, nu conduce curentul electric.

9. Antibioticele omoară virusurile

fapt6

În realitate, antibioticele pot omorî sau stopa înmulțirea doar a bacteriilor.

10. Nu se udă testul Mantoux

Apa poate influența testul Manoux doar dacă va fi introdusă exact ca și tuberculina, adică sub piele.

Sursa