(10 poze) Lucruri INEXPLICABIL de CURIOASE despre Planeta Pământ!

Planeta Pământ este locul unde conviețuiesc MIRACULOSUL și INEXPLICABILUL. Toate raționamentele și logica umană nu pot argumenta tot ceea ce nu încape în limitele posibilităților omului… A fost făcut de OM, lăsat de Dumnezeu sau au existat și alte comunități umane mai avansate ca cea de azi cu mii de ani înainte?

1.URIAȘELE PĂSĂRI MOA. Pasăre nezburătoare, care popula Noua Zeelandă până în 1500. Odată cu sosirea populației maori care a declanșat vânătoare acerbă împotriva acestor păsări, această specie de pasăre gigantică de peste 3 metri înălțime, dispăruse. Arheologii au descoperit o porțiune de membru care demonstrează „proporțiile” acestei păsări.

1

2.TEMPLUL SACSAYHUAMAN DIN PERU. Acest complex frapează prin absența oricărui liant, mortar între blocurile enorme de piatră, care sunt amplasate atât de compact, încât nu s- ar putea strecura o lamă între ele. Exteriorul blocurilor de piatră este perfect șlefuit.

2

3.POARTA SOARELUI DIN BOLIVIA. Această construcție se află în Tiwanaku, oraș antic și enigmatic. Unii cercetători consideră că până în 1500 el era capitala unui mare imperiu. Desenele de pe poartă comportă un mesaj astronomic și probabil, o profeție pentru posteritate.

3

4.PEȘTERILE DE LA LONGYOU DIN CHINA. Grotele au fost construite de către oameni înăuntrul acestor peșteri.În interiorul grotelor se află stâlpi, încăperi, paturi, poduri și chiar piscine și toate din piatră!

4

5. OBELISCUL DIN EGIPT. El uimește prin mărimea sa gigantică. Inițial obeliscul a fost cioplit direct în stâncă, dar el a început să dea crăpături, de aceea s- a decis a- l lăsa în voia sorții!!!

5

6. ORAȘUL SUBACVATIC YONAGUNI DIN JAPONIA. Complexul a fost descoperit (dintr- o pură întâmplare) de un instructor de diving, care a descoperit piramida subacvatică a acestui oraș. Simbolul piramidal este gravat pe multe artefacte descoperite aici. Cercetătorii presupun că este vorba de o civilizație avansată, care a existat în timpul ultimei ere glaciale.

6

7.MOHENJO- DARO DIN PAKISTAN. Acest oraș trezește curiozitatea și nedumerirea: CUM A DISPĂRUT EL? În traducere denumirea acestui oraș este „movila morții”. Probabil acest nume a prevestit ștergerea de pe fața pământului a unei întregi populații și a unui oraș dezvoltat.

7

8.L’ANSE AUX MEADOWS DIN CANADA. Această așezare a fost înființată de către vikingi mai mult de  1000 de ani în urmă. Asta demonstrează că nu Columb a descoperit primul America!!!)))))8

9.TUNELURILE DIN EPOCA DE PIATRĂ. Aceste labirinturi subpământene, înșirate prin toată Europa, rămân adevărate enigme prin destinația și rolul pe care îl aveau. Unii consideră că ele protejau oamenii de fiarele sălbatice, alții – că astfel oamenii primitivi puteau a se deplasa liber, indiferent de condițiile climaterice și luptele între triburi.

9

10.MINGILE ENORME DIN PIATRĂ DIN COSTA- RICA. Aceste „minuni” ideal de rotunde, intrigă prin originea și scopul său. Legendele locului afirmă că înăuntrul acestor mingi este ascuns aur, dar cei mai harnici cercetători au demonstrat că interiorul este pustiu!!!!10