10 produse pe care pentru nimic în lume nu le va mânca un expert în securitatea alimentară

Există foarte multe produse alimentare, care deși par inofensive și chiar sănătoase, un expert în securitatea alimentară nu le va mânca în niciun caz. De ce oare? Vă spunem în cele ce urmează.

Stridii nepreparate

Bill Marler, un avocat american, care timp de 20 ani s-a ocupat de cazurile de intoxicații alimentare, nu recomandă întrebuințarea stridiilor în stare crudă. Din cauza încălzirii globale, apele oceanului au devenit un mediu favorabil pentru bacterii noi, care se dezvoltă în special în stridii.

Sucurile proaspăt stoarse

Un suc proaspăt poate fi motivul unei infecții cu virus, bacterii sau paraziți și, în acest caz, riscul depășește beneficiul pentru organism. Pentru a evita aceste urmări neplăcute fie trebuie de optat pentru sucurile pasteurizate sau pentru compoturi. Iar pentru a asimila maximal vitaminele din fructe, mai bine de le consumat întregi.

Carnea semi-crudă

O temperatură mai mică de 71 de grade la preparare nu omoară bacteria e.coli și salmonella. De aceea, e riscant să  mănânci bine cunoscutele steak-uri cu sânge.

Germenii din cereale

Aceleași bacterii periculoase precum salmonella și e.coli se găsesc foarte frecvent în germeni. Plus la toate, la moment, foarte multe cereale sunt prelucrate cu chimicale, care sunt la fel de riscante. Cel mai bine e să le înlocuiești cu semințe de in, bostan sau floarea soarelui.

Lapte crud

Condițiile în care este muls laptele nu poate fi considerat steril, indiferent cât de bine nu ar îngriji stăpânul de văcuță. De aici, este posibil ca în lapte să nimerească diverse virusuri sau bacterii, care pot fi distruse doar prin fierbere.

Varza de Bruxelles nepreparată

Același avocat, Bill Marler, în cariera sa a avut cel puțin 30 de cazuri care vizau intoxicația cu varza de Bruxelles. Aceasta trebuie să fie preparată bine pentru a putea fi consumată în mod sigur.

Peștele de apă dulce fiert sau supa de pește

Cercetătorii Universității din Sevilla ( Spania) au descoperit că prin fierberea peștelui de apă dulce se distrug doar 18% din toxinele periculoase pentru sănătate. Iar restul acestora se concentrează în supa de pește. O alternativă ar fi să prepari acest tip de pește la aburi.

Mezelurile

Cercetările americanilor au demonstrat că chiar și cele mai scumpe și calitative mezeluri conțin nitrați și nitriți care provoacă cancer. Într-un kilogram de salam se găsesc cu 400% mai multă sare și cu 50% mai multă grăsime decât într-o bucată obișnuită de carne de vită.

Produsele ambalate din 2 și mai multe ingrediente

Pentru aceste produse se utilizează conservanți, care în doze mari generează dezechilbrul hormonal, iar consumul regulat al acestor conservanți duce la apariția tumorilor maligne.

Fructe spălate și tăiate în prealabil

Fructele tăiate și spălate în prelabil au trecut încă prin câteva mâni, respectiv, printr-o diversitate mare de microbi. Cel mai bine să cumperi fructele de la piață și să-ți faci singur o salată din ele.

Sursa