10 sfaturi pentru a-ți facilita machiajul de zi

Machiajul de zi este o condiție obligatorie pentru un aspect îngrijit. Tendințele moderne îndreptă fetele și femeile către naturalețe, dar un machiaj ușor nu strică deloc, dimpotrivă, îți va accentua frumusețea naturală. Din păcate, uneori nu avem timp nici pentru cel mai simplu make-up. Cum să îți organizezi procesul de machiere și, totuși, să nu întârzii? Mai jos am pregătit pentru tine 10 sfaturi simple, care să te ajute în acest sens.

1. Îngrijirea buretelui (sponge)

Pielea sănătoasă și curată necesită anumite proceduri regulate, inclusiv ustensile curate pentru make-up. Bureții și periile trebuie spălate periodic cu șampon sau alt agent de curățare. Pune buretele în apă timp de un sfert de oră, apoi clătește sub robinet și lasă-l să se usuce. Cel mai bine este să ai minim doi bureți, astfel încât, în timp ce unul se spală și se usucă, îl utilizezi pe celălalt.

2. Cum aplici eye-liner-ul, fără să

Codițele de tuș pe ochi fac ca aspectul să fie mai expresiv, ochii mai atrăgători, dar uneori nu ai nici timp, și nici răbdare pentru a le desena perfect! Încearcă să folosești pentru asta un card de plastic, care trebuie să fie curat. Lipește-l de pleoapă sub unghiul dorit și trage o linie. Sau poți folosi marginea unei agrafe. Este foarte simplu și rapid.

3. Desenăm sprâncenele

O modalitate excelentă de vopsi golurile dintre firele de păr ale sprâncenelor este utilizarea hennei. Va colora nu numai părul, ci și pielea, ceea ce înseamnă că sprâncenele vor fi  uniforme și solide, vizual mai groase. Această metodă îți va economisi minute bune din procesul machiajului de zi. De la o săptămână și jumătate până la două poți uita de sprâncene. Din când în când, doar ajustezi forma.

4. Aplicăm fondul de ten

Înainte de a aplica fondul de ten, folosește pulbere transparentă. Astfel, machiajul tău va dura mult mai mult. De asemenea, poți utiliza un spray de fixare după ce ai finalizat make-up-ul.

5. Genele

Dacă genele tale sunt subțiri și nu sunt voluminoase, dă-le cu pudră după primul strat de rimel. Apoi aplică un alt strat, vopsind deasupra genelor, care imediat vor căpăta volum. Este mai convenabil să aplici pudră cu bețișoare cu vată. Rezultatul pur și simplu te va încânta. Aceasta este o modalitate excelentă de a economisi rimel și timp.

6. Aplică rimel

Începe cu genele inferioare. În acest fel, vei evita să îți murdărești pielea cu genele de sus și nu pierzi timp curățând pleoapa.

7. Machiajul ochilor

Dacă până acum aplicai întotdeauna mai întâi fondul de ten, e timpul să schimbi această tradiție. Vopsește-și întâi ochii și apoi fața – astfel vei evita problema curățării pielii de fard de pleoape sau de sclipici.

8. Vopsim buzele

Hidratează-ți buzele cu un balsam înainte de a aplica rujul, astfel încât acestea să fie umede și moi, iar pigmentul să rămână mai fin.

9. Trebuie sau nu să-ți conturezi buzele?

Da, trebuie, dar cu o culoare slab-vizibilă. Apoi, relaxează-ți buzele și închide gura, apoi aplică un ruj discret pe contur.

10. ”Luminăm” privirea

Un pic high-lighter în colțul interior al ochiului și creion bej sub sprâncene, astfel arăți proaspătă și revigorată.

Ține cont de aceste trucuri. Te vor ajuta să te machiezi mai repede și mai ușor!