10 tipuri de codițe de tuș pentru ochi

Codițele de tuș pe ochi reprezintă un element special în machiaj. În doar câteva secunde îți permite să îți faci aspectul mai expresiv, mai luminos, iar ochii – frumoși și atrăgători. Multe femei cred că codițele nu sunt potrivite pentru ele, dar, de fapt, pur și simplu majoritatea nu știu cum să-și aleagă tipul potrivit.

1. Codițe groase

Dacă ai ochii mari, pleoapa superioară este deschisă, poți  desena în siguranță codițe mai bogate, mai voluminoase.

Acest tip de codițe îți va pune în valoare ochii și profunzimea acestora.

Renunță la un astfel de machiaj dacă ochii tăi sunt mici, altfel imaginea se va dovedi nereușită, iar aspectul va fi inestetic.

2. Codițe clasice

Clasicul merge aproape la orice dimensiune și formă a ochilor, dar lungimea trebuie determinată cu exactitate. Cu cât codița este mai scurtă, cu atât ochii vor fi mai mari, iar linia mai lungă va reduce vizual mărimea ochilor.

3. Ochi de vulpe

Dacă dorești să ai un aspect seducător, prădător, încearcă să creezi un efect de vulpe. Acest lucru este în vogă acum și va atrage cu siguranță atenția.

Cu toate acestea, nu uita că aceste codițe sunt cele mai potrivite pentru ochii mari.

4. Tranziția gradată

Această metodă de machiaj le va salva pe domnișoarele cu ochi prea apropiați unul de celălalt. Efectul ”ombre” estompează evidențierea nasului.

5. Codițe de tuș creative

Nu este recomandat să folosești astfel de idei în machiajul de zi, este mai bine să dai dovavdă de imaginație dacă ai de gând să faci o fotografie sau urmează să mergi la o petrecere.

Desenează linii creative, ținând cont de forma ochilor. Dacă îndrepți capetele în sus – ochii vor ieși înclinați, iar în jos – pleoapele vor coborî. Cel mai bine e să urmezi linia naturală a ochiului.

6. Codițe pe pleoapa de jos

Din punct de vedere vizual, aceasta îți va micșora ochii. Așa că ai grijă. Dacă ochii tăi sunt mari, poți încerca să experimentezi.

7. Codițe scurte

Această opțiune este perfectă pentru cei care au ochii rotunjiți în mod natural. Aici e nevoie doar de niște linii subțiri, cu capete non-alungite. Codițele de acest tip alungesc ochiul și îl fac mai expresiv.

8. Codițe drepte

Această tehnică ar trebui luată în considerare de femeile care trebuie să-și apropie vizual ochii unul de celălalt. Ochii mari și codițele drepte sunt combinația perfectă. Începe să desenezi de la începutul colțului interior, iar accentele nu sunt necesare aici. În mod ideal, codița trebuie să continue linia pleoapei inferioare, nu trebuie prelungită exagerat.

9. Codițe ”moi”

Pleoapa atârnată peste ochi forțează adesea fetele să renunțe la codițe, dar acest lucru nu este deloc necesar. Renunță la liniile clare în favoarea celor moi, nu lua un styler, ci un creion și ”diluați” codițele, concentrându-vă pe linia genelor.

10. Semi-codițe

Această metodă este potrivită pentru ochii cu colțurile în jos. Codița nu trebuie să înceapă din colțul interior, ci aproximativ din centrul pleoapei. Astfel, periferiile din exterior vor crește vizual.

Codițele frumoase, atrăgătoare, îți pot lumina ochii și îți pot completa machiajul dacă alegi tipul corect.