12 dovezi care demonstrează că viața noastră este o minciună

Putem trăi o viață întreagă crezând în stereotipuri și căzând pradă unor provocări. Noi am hotărât că e timpul să spulberăm mai multe mituri și să-ți arătăm care este, de fapt, adevărul.

Atenție! Urmează informații care te pot afecta emoțional, însă doar în mod pozitiv.

 În univers există gravitație

Chiar dacă aceasta este cu mult mai slabă, totuși există. Astfel, în esență, cosmonauții aflați în spațiu nu zboară, dar cad foarte încet, cu viteza de 7,9 km/sec.

Pământul nu este rotund

Imagini pentru forma geoid© esa

De fapt, globul pămânesc are formă geoidă, forma rotundă este dată datorită mărilor și oceanelor care îi nivelează suprafața.

Napoleon era înalt

În acele timpuri înălțimea medie a locuitorilor Franței era de 162-164 de cm, iar Napoleon avea 167 cm. Ceea ce îl făcea mai scund decât ceilalți erau pălăriile nu prea înalte pe care le prefera conducătorul Franței, spre deosebire de alții.

Coca-cola din sticle și doze are gust diferit

© depositphotos   © depositphotos   © depositphotos

Materialul din care este făcut recipientul poate influența gustul simțit de către consumator. În timp ce sticla din punct de vedere chimic nu are gust și nici miros, dozele cu interior de aluminiu pot absoarbe o parte din gustul și mirosul lichidului. Iată de ce coca-cola din sticlă se presupune a fi cea mai gustoasă.

Nu toate cipsurile sunt constituite din 100% de cartofi

Aspectul cipsurilor identice este obținut nu datorită cartofilor de aceleași dimensiuni, dar din cauza că cipsurile sunt făcute din 40% praf de cartofi și 60% din amidon, făină și apă. Există și cipusuri tradiționale, din felii de cartofi, care pot fi recunoscute după marginile nedrepte și culoarea neuniformă.

Hello Kitty nu este o pisică

© depositphotos

Christine R. Yano, antropologul care a studiat Hello Kitty, ca și o cultură de masă, a stabilit că aceasta nu este o pisică, ci o fetiță – ca și personaj animat. Aceasta se explică și prin faptul că nu o veți putea vedea niciodată în patru labe și, plus la toate, mai are și un animal de companie – o pisică.

Diamantele – un carbon ieftin care se află în surplus în natură

© pixabay   © depositphotos

Compania De Beers se consideră una de monopol pe piața diamantelor. Încă în anul 1888, fondatorii companiei au cumpărat toate minele în care au fost găsite diamantele și au activat după acest principiu și în următorii ani. Ulteior, prețurile astronomice pentru aceste pietre prețioase au fost ridicate prin trucuri de marketing.

Moliile zburătoare nu fac găuri în haine

Moliile mature nu mănâncă țesături, de acest lucru sunt vinovate lavrele depuse de ele.

 Bufnițele au picioare lungi

© imgur

Faptul că bufnița poate întoarce capul la 270 de grade este un lucru cunoscut, iar despre lungimea picioarelor s-a aflat nu demult, poza fiind doveditoare.

Peștișorii de aur au o memorie mai lungă decât 3 secunde

Există un mit potrivit căruia un pește de această specie are o memorie de 3 secunde. Dar de fapt, studiile au demonstrat că acesta are o memorie asociativă de cel puțin 6 zile.

Chupa Chups nu este un brand american

De fapt, această bomboană pe băț a fost inventată de un italian, iar logotipul pentru ea a fost desenat de renumitul Salvador Dali.

© Kanesue

Sursa