11 idei de coafuri contemporane, care-ți vor masca eficient vârsta!

Coafura joacă un rol esențial în viața fiecărei femei, redând cu precizie nu doar statutul acesteia, cât și dispoziția și chiar personalitatea sa. Stiliștii din întreaga lume sunt ferm convinși că o femeie cu vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani trebuie să opteze pentru tunsori de lungime medie și scurtă pentru a arăta elegant și contemporan și a masca eficient specificul vârstei.

Iar ca imaginea sa arate și mai galant și armonios se recomandă realizarea acestor coafuri cu stratificare. Una din tunsorile universale în acest sens este coafura bob cu volum și îți propunem să analizăm împreună care e secretul acesteia și de ce se potrivește atât de bine femeilor de peste 40 de ani.

Stiliștii propun diferite variații de realizare a acestei tunsori, în dependență de parametrii, preferințele și necesitățile fiecărei doamne, nu întâmplător, bobul este considerat o soluție universală pentru părul de lungime scurtă și medie care nu își pierde niciodată din actualitate. Variante de executare sunt multe, dar, probabil, cea mai impunătoare și solicitată rămâne să fie bobul stratificat.

Principalul (și cel mai simțitor) atu al acestei coafuri rezidă în efectul de întinerire care o însoțește. O femeie de 40-50 de ani, rămâne femeie și vrea să se simtă nu doar elegantă și stilată, dar și atrăgătoare, căci până la urmă, anume acest scop îl urmărim cu toții. Prin urmare, tunsoarea bob stratificată reprezintă alegerea ideală daca vrei sa te transformi într-o femeie tânără, atrăgătoare și sigură pe sine.

Un bob intens și voluminos poate fi realizat eficient prin stratificare. Principiul acestei tehnici constă în lăsarea unor șuvițe de lungimi diferite, dar și a unor zone de tranziție variabile, astfel încât, în unele zone tranziția să fie foarte pronunțată, iar în altele abia vizibilă.

Bobul poate fi colorat in nuanțe cursive.

Dar poți să îi conferi și un aspect gradat, cu o culoare mai intensă la rădăcini și mai puțin intensă la capete.

Aici e cazul când forma contează mai tare decât culoarea.

Totodată, bretonul rămâne elementul care pune accentele și face ca tunsoarea bob stratificată sa arate atât de elegant și voluminos. Odată ce te-ai decis asupra lungimii, gradului de stratificare și culorii trebuie să hotărăști ce faci cu bretonul.

În opinia stiliștilor, doamnelor de 40-50 de ani, cel mai bine li se potrivește bretonul oblic și alungit. La aceasta etapă e deosebit de important să ridici parul la rădăcini pentru a obține acel volum autentic despre care am menționat mai devreme, volum care este în stare să transforme orice doamnă elegantă într-o domniță tânără de 30 de ani.

În rezultat, tunsoarea bob cu stratificare a devenit una din cele mai populare opțiuni din acest an, care impresionează prin prospețime, profunzime, colorit irepetabil și senzualitate.