11 trucuri cum să alegi doar alimente gustoase și sănătoase

Atunci când facem cumpărături, ne-am obișnuit să ne lăsăm în încrederea ochilor: dacă e frumos, însemnă că e bun. De multe ori însă, aspectul atrăgător al produselor nu este egal cu „nutritiv” și „gustos”.

Îți prezentăm câteva trucuri care te vor ajuta să alegi doar alimentele naturale pentru masa ta.

Cașcavalul

Atunci când cumperi cașcaval, trebuie să te uiți la următoarele: culoarea uniformă, fără dungi și plăci albe pe coajă; găurile de aceeași mărime și consistența care trebuie să fie elastică (dacă vei apăsa un deget, cașacavalul tebuie să revină la forma inițială).

Carnea

Culoarea cărnii proaspete este roz pal și nicidecum bordo. Straturile cu grăsime trebuie să fie lucioase și foarte deschise. La apăsare, carnea trebuie să-și revină la forma inițială și nici nu trebuie să fie lipicioasă.

Cafeaua măcinată

Un indicator de calitate pentru cafea este prețul, acesta trebuie să fie mediu: cele mai ieftine nu vor fi de calitate, iar cele mai scumpe nu prea se vor deosebi de cele cu un cost mediu. Ambalajul cafelei trebuie să fie neapărat din sticlă sau metal. Termenul de valabilitate al acesteea nu trebuie să depășească 18 luni.

Mierea

Mierea naturală este transparentă și are o culoare uniformă. Dacă e să scapi o picătură de miere pe deget, aceasta trebuie să se absoarbă ușor în piele.

Înghețata

 

Atunci când alegi o înghețată, cel mai bine să citești lista de ingrediente din care e compusă. Cel mai des, atunci când aceasta are gust de fructe, nu sunt din cele naturale, ci din coloranți și conservanți. Alege mai bine o înghețată cu alune, marmeladă sau caramelă.

Ciocolata

Când cumperi ciocolată, acordă atenția la compoziție, cu cât e din mai puține elemente, cu atât mai bine. Principalul component treguie să fie cacao și derivatele lui. Orice alt component spune despre artificialitatea produsului.

Peștele

Un pește proaspăt are ochi „expresivi”, limpezi, altfel acesta nu este dintre cel recomandat. Branhiile trebuie să fie de culoare roșu-aprins sau rareori roz pal. Corpul trebuie să fie plastic, astfel încât ținându-l în mână, coada să cadă liber.

Pâinea

 

O pâine proaspătă nu poate fi tare la pipăire. Nu se recomandă să alegi pâine ambalată în polietilenă, deși se păstrează mai bine, în doar câteva ore își pierde gustul.

Morcovul

Cel mai bun morcov este de mărimi moderate, fără pete și de culoare nu foarte aprinsă.

Ardeiul gras

GUST

Ardeiul cu 2-3 dispărțituri va fi destul de amar și cu mai puține semințe. Dacă despărțituri vor fi 4, atunci ardeiul va fi dulce și cu mai multe semințe. În cazul în care acesta nu este tăiat, trebuie să acorzi atenție și tuberculilor din partea de jos a ardeiului.

Ceapa verde

 

La alegerea cepei tinere, observă granița dintre verde și alb, dacă e bine delimitată atunci ceapa e bună, dacă nu prea, ar fi bine să n-o cumperi.

Sursa