12 cele mai FANTASTICE PLAJE de știut înainte de a alege o destinație

Unii privind pozele de mai jos își aleg o destinație turistică, alții- își bucură ochiul și  își socotesc bugetul în minte, alții- află ce minunății mai sunt în lumea mare…Ce ne împiedică să visăm, să tindem și chiar să ajungem acolo unde simțim că toate absolut au NEVOIE DE NOI…??? ))))

Whitehaven, Australia

O plajă cu o lungime de 7 km, de- a lungul falezei insulei Whitesunday cu  un nisip ca zăpada. Culoarea albă a nisipului se datorează prezenței în proporție de 98 % a siliciului pur.

1 2

Pink Sands, Bahamas

Insula Harbour- un loc CU ADEVĂRAT FANTASTIC pe insulele Bahamas. Nuanța roz a nisipului se datorează bucăților mărunte de carapace de Foraminiferă, care este un organism unicelular de pe fundul recifului, sub pietre sau în peșterile fundului oceanic.

3 4

Insulele Marietas, Mexico (Plaja Îndrăgostiților)

Această plajă, ascunsă de ochii lumii, a fost descoperită datorită sunetului valurilor. Plaja Îndrăgostiților este amplasată la câțiva metri de malul insulei nelocuite Marietas. Un loc perfect pentru o intimitate perfectă.

5 6

Navagio, Grecia

Insula Zakynthos din Grecia- unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Aici poți vedea un vas naufragiat, înfundat în dunele de nisip.

7 8

Ipanema, Brazilia

În Rio- de- Janeiro sunt 23 plaje care au o lungime per total 72 km. Dar Ipanema este o plajă de lux, dat fiind că teritorial face parte dintr- un sector bogat al orașului, și bineînțeles, publicul de aici este ceva mai extravagant.

9 10

Maho, Saint- Martin (Caraibe)

Pe bune, cea mai neobișnuită plajă. Se află în Caraibe, la 300 m de Puerto- Rico. Turiștii sunt atrași de acest loc nu pentru nisipul sau apa obișnuite, dar pentru că exact la o înălțime de 10-20 metri aici aterizează și decolează avioanele , căci aeroportul este chiar lângă plajă. PERICULOS ȘI INCITANT!

11 12

California, SUA (Plaja de sticlă)

O plajă total acoperită cu bucățele de sticlă multiformă și multicoloră, mereu șlefuite de valuri. La începutul sec. XX aici era o gunoiște municipală, ca apoi să fie închisă în 1967 de către autorități, care timp de mai mulți ani au salubrizat această zonă.

13 14

Bottom Bay, Barbados

Plaja din Barbados este o atracție turistică prin natura sa virgină și liniștea care domină aceste locuri. Ai impresia că aici timpul nu există.

15 16

Hyams, Australia

Amplasată la 300 km distanță de Sydney, plaja are un nisip imaculat de alb și moale, chiar pufos. Îți lasă impresia  de a fi călcat în frișcă.

17 18

Insula Vaadhoo, Maldive

Este o plajă unde e SUPERB să vii noaptea, sub clar de lună. Planctonul aruncat de valurile mării luminează noaptea datorită bioluminescenței – proces chimic în organismul viețuitoarelor mării, când energia degajată se manifestă sub formă de lumină. Valurile luminescente parcă ar reflecta stelele de pe cer.

19 20

Grace Bay, Insulele Turks și Caicos

Este plaja care mulți ani de-a rândul câștigă titlul de cea mai frumoasă plajă, datorită nisipului neted ca mătasea, alb și chiar puțin răcoros.

21 22

Seagaia Ocean Dome, Japonia

Dacă ești adeptul unei odihne mai practice, și nu ești un amator al exoticului natural, atunci aici ÎȚI ESTE LOCUL! Plaje cu nisip alb, valuri artificiale speciale pentru surfing, cascade de ape, tobogane și piscine, SPA, plante tropicale, show- uri la fel de exotice, aici este totul pentru cei ce iubesc o distracție mai „ca lumea”, unde miroase a civilizație avansată.

23 24