13 mărturii care ne conving că DRAGOSTEA rezistă timpului

În așteptarea unei IUBIRI ADEVĂRATE, ne agățăm de iluzii false, ne orientăm după stereotipuri, construim idealuri, în caz de nereușită învinuim, urâm, plângem, uităm și o luăm iarăși pe calea unor idei preconcepute…În fapt, dragostea adevărată e ceva simplu și totuși, EXISTĂ!!!

Povestirile ce urmează, nu sunt invenții, sunt experiențe din care avem ce învăța.

1. Bunicul meu, în vârstă de 75 de ani, care a orbit acum din cauza unei cataracte, mi- a spus într- un moment: ”Bunica ta a fost cea mai frumoasă femeie. Acum, deși sunt orb, înțeleg frumusețea ei mult mai limpede ca atunci, când am fost tineri.”

2. Ciudat lucru e viața! Acum câteva zile fiica mea s-a căsătorit. Acum 10 ani, lucrând pompier, am salvat din flăcări viața unui puști, cărui medicii i- au pus un verdict fatal: nu va mai putea merge. Împreună cu fiica mea îl vizitam, îl susțineam (mă învinuiam și sufeream că nu l- am salvat la timp). Acum câteva zile fiica mea i- a spus „DA!” acelui puști, care i-a pus inelul pe deget stând ferm pe ambele picioare…

3. Mulți ani în urmă, într- o dimineață, sosind la serviciu (sunt florist) , la ușa magazinului mă aștepta un soldat. Era grăbit să cumpere flori, urma să plece pentru un an în serviciu militar. El mi-a spus că fiecare vineri îi aduce soției sale un buchet de flori, pentru că s- au cunoscut într- o zi de vineri și că nu vrea să întrerupă tradiția. CE A URMAT MI- A RĂMAS AMINTIRE VIE PÂNĂ ACUM! Soldatul a comandat 52 de buchete și m- a rugat să am grijă să expediez fiecare vineri un buchet pentru soția sa. Eu i- am oferit o reducere de 50 %, el mie- O LECȚIE DE DRAGOSTE ADEVĂRATĂ!

4.Era o zi cețoasă și tristă, cum numai în Londra poate fi o zi de octombrie. La ieșirea din parc, sub un stejar vechi, se opri un automobil. Au coborât geamurile, îndată se auzi o muzică JAZZ ( din cele foarte vechi). Domnul (foarte vârstnic) ieși din automobil, apoi îi oferi mâna partenerei sale (vârstnică și ea). Când… CE MI-A FOST DAT SĂ VĂD? Au dansat timp de jumătate de oră, încet, îmbrățișați, sub acel JAZZ care era probabil o amintire din tinerețe. I-am urmărit și am înțeles că ei chiar S-AU IUBIT

5. Tatăl meu nu mai este…Dar el rămâne a fi cel mai scump tati din lume! El a iubit- o pe mama și m-a iubit în egală măsură și pe mine. Noi am fost fetele lui tati, pentru care făcea totul. După plecarea lui în ceruri, mi-a fost dat să găsesc un bilețel, ascuns în lada cu scule a tatălui meu, la vilă, unde picior nu mai călcase demult. Data de pe peticul de hârtie era cu doar o lună înainte de nașterea mea. A URMAT: „SUNT UN ALCOOLIC, UN SINUCIGAȘ RATAT, HOȚ ÎN TRECUT, peste o lună la toate acestea se va adăuga și „tată”. Dar promit, jur, că copilașul meu să aibă o viață fericită. Am să devin un tată adevărat,   pe care eu nu l- am avut niciodată”. Nu știu cum, dar pe bune, i-a reușit de minune…

6.În una din zile mergeam cu bunicul meu în automobil…Deodată, tresărind tataie îmi zise: „Oprește la prima florărie! Am uitat să cumpăr flori pentru bunic’ta”. Lucru care m- a nedumerit, pentru că era o zi obișnuită ca multe altele. Bunicul mi-a explicat că vrea să o vadă azi pe bunica fericită, ELEMENTAR!

7.AM FOST UN DEMENT ACUM 21 ANI ÎN URMĂ! Am vrut să mă sinucid, când în odaie a intrat prietena mea spunându- mi: „Sunt însărcinată”. Viața a revenit în mintea mea. Acum sunt tată a trei copii, prietena de acum 21 ani este soția mea. DRAGOSTEA MI- A DAT O A DOUA VIAȚĂ.

8.Tatăl meu a plecat la cei drepți la vârsta de 92 ani. Am intrat în odaia lui, cum, de fapt, o fac în fiece dimineață, și l-am găsit scufundat în fotoliu, nemișcat și trei poze pe genunchi. Erau pozele mamei mele care de 10 ani nu mai este printre noi. Nu știu ce să cred (((…Dar el a iubit- o atât de mult, încât probabil, a vrut să o mai privească o dată, înainte de a ne părăsi pentru todeauna.

9.DRAGOSTEA NU ARE OCHI! Ast am înțeles când fiul meu, orb de la naștere , mi- a zis despre amica sa: „EA ESTE ATÂT DE MINUNATĂ!”.

10.S- a întâmplat într- un număr de hotel, pe malul mării Egee. Privind pe geam, mi-a atras atenția un cuplu din depărtare, care păreau înnebuniți de dragoste.  I-am recunoscut pe părinții mei (ne-am întâlnit printr- o simplă coincidență acolo). Cine ar ficrezut, 8 ani în urmă ei erau gata să divorțeze?!

11.Bunica mea are 72 ani și niciodată nu a fost căsătorită. Dintotdeauna s- a visat mireasă, la brațul bărbatului care îi va pune un inel pe deget. Visul ei s-a îndeplinit anul trecut. Oricine ar zice că e NEBUNIE PURĂ. Dar buni arăta atât de fericită și fresh în acea zi. M- am bucurat pentru ea, dar și am plâns mult pentru că dragostea a bătut la ușa ei după o așteptare timp de- o viață de om!

12. La jubileul de 50 de ani ai căsătoriei noastre, ea m-a privit, și de față cu toată familia noastră și prietenii, printre lacrimi, a zis: „Păcat că nu te- am întâlnit mai devreme”….m- am prefăcut că am câte ceva de făcut în altă odaie, și am plecat, doar pentru că îmi rupeau lacrimile ochii…CINE AR FI CREZUT UNA CA ASTA, LA BĂTRÂNEȚILE NOASTRE?

13.EA M- A FĂCUT SĂ FIU ALTUL, după 2 ani de divorț, după ură și multe supărări. După acești doi ani ea mi- a transmis un plic gros cu 20 de scrisori în el. 20 de scrisori de sentimente descrise, de vorbe nespuse, de dorințe neâmplinite, pe care ea nu le-a spus din mândrie și pe care nu le-aș fi înțeles, în alte circumstanțe. Le- am citit cu regrete multe, în schimb  am devenit un altul, și ea la fel, acum suntem iar împreună, iar reproșurile le- am lăsat în SCRISORI.