14 lucruri obișnuite, care au fost inventate total în alte scopuri

Multe dintre lucrurile obișnuite din viața noastră au fost inventate cu un alt scop decât le folosim noi în ziua de astăzi. Plus la toate, adesea, în spatele unor lucruri banale stau istorii foarte interesante.

Noi am selectat 14 lucruri, despre proveniența cărora cel mai probabil că nu știai.

Punctele bombate de pe capacele de la băuturi fierbinți

Cerculețele respective conțin denumirea băuturii, astfel  cumpărătorul își va putea identifica cafeaua preferată dintre mai multe pahare, fără ca să ridice capacul.

Umerașele din cedru

Spre deosebire de umerașele din plastic sau alt lemn, cedrul are proprietăți anti-molii, fapt prin care îți protejează hainele.

Bețișoarele unite pentru sushi

Faptul că bețișoarele japoneze sunt unite demonstrează că anterior nimeni nu a mai mâncat cu ele și că sunt de unică folosință.

Părțile albastre ale periuții de dinți

Pigmentul albastru din periuța de dinți este un indicator al uzării acesteia, respectiv, dacă acesta a dispărut, să știi că e timpul să-ți schimbi periuța.

Ochelarii de soare

ceai9

În China secolului XII, ochelarii cu sticlă întunecată erau folosiți de către judecători pentru a-și ascunde emoțiile și pentru a putea ignora privirile celor din jur.

Frisbee

ceai8

Denumirea „frisbee” vine de la farfuriile pentru plăcintele americane produse de compania „Frisbie Pie Company”. Cu ele studenții din universități se jucau în timpul pauzelor.

Brandy

ceai7

În secolul XII brandy era o formă de păstrare a vinului. Fiind pus în butoaie de lemn și distilat, el se păstra mai bine. Ulterior s-a înțeles că în această formă vinul e mult mai bun decât cel clasic.

Pelicula „antistres”

ceai6

Inițial, această peliculă a fost o eroare de invenție a unor tapete lavabile, ulterior acestea au început să fie utilizate la ambalarea calculatoarelor.

Perna

ceai5

Aceasta a fost inventantă pentru ca în timpul somnului, insectele să nu pătrundă în nasul, urechile sau gura omului. De menționat că în Europa, inițial să dormi pe pernă era o formă de slăbiciune, de aceea bărbații evitau să doarme pe ele.

Tricoul

ceai4

Inițial, tricoul era considerat drept lenjerie de corp, să umbli pe stradă în așa ceva, era similar în a umbla în chiloți. Cel care a adus tricoul la nivel de haină obișnuită a fost Marlon Brando care a apărut în unul dintre filmele sale într-un tricou alb.

Banda de alergat

ceai3

La început, o astfel de bandă a fost utilizată ca o formă de pedeapsă pentru deținuți, apoi aceasta a fost folosită și la fărâmițarea cerealelor.

Camera web

ceai2

Prima cameră web transmitea imagini care se actualizau o dată la 3 minute despre un aparat de cafea. Era vorba de o companie cu anagajați numeroși și un singur aparat, unii au ieșit foarte bine din situație.

Pachețelul de ceai

ceai1

Astfel, unii comercianți de ceaiuri își amabalau marfa. Dacă până la aceasta ceaiul era vândut în recipiente din metal, odată cu inventarea acestui ambalaj de către Thomas Sullivan, unii au înțeles că ceaiul poate fi făcut direct în ambalajul de mătase.

Spinner-ul

Deși e renumit abia acum, acesta a fost inventat încă în 1993, de către mama unei fetițe. Aceasta a confecționat spinnerul dintr-un ziar și o bandă adezivă.

Sursa