15 trucuri psihologice șmechere pentru a- ți ușura viața

Aceste strategii  psihologice, destul de șirete, dar și destul de elementare, rupte din cotidian, vă vor ajuta să treceți peste situațiile stresante și să comunicați mai ușor cu oamenii:

1.Când râd mai multe persoane într- un grup, fiecare privește (instinctiv) spre persoana care mai mult îi place. Sau la persoana pe care ar fi vrut- o să- i fie mai aproape.

2.Dacă ești nervos, dar ai ceva important de făcut, rumegă o gumă. Așa te vei calma, pentru că rumegarea creează în organism efectul alimentației, pe care organismul o asociază cu siguranța.

3.Dacă cineva strigă la tine, păstrează- ți calmul. Probabil, cu asta îl vei irita și mai mult pe interlocutor, dar mai târziu, el va simți un sentiment profund de vină pentru comportamentul său.

4.Dacă răspunsul interlocutorului nu te aranjează sau simți că nu este complet, nu întreba dublu. Doar privește atent persoana în ochi.  Atunci interlocutorul va fi nevoit să continue discuția și să- și revadă răspunsul.

5.Nu doar emoțiile influențează mimica feței, dar și invers. Dacă vrei să te simți fericit, atunci zâmbește cât mai larg și din suflet.

6.Pe unde e posibil, nu începe discuția cu fraze de genul „EU CRED” și  „ÎMI PARE”. Asta și așa se regăsește în discursul tău, dar lasă o impresie de nesiguranță, de care, nu e bine să dai dovadă.

7.Înainte de un interviu important, imaginează- ți că vorbești cu un prieten de demult. Așa te vei simți mai liber și vei surmonta încordarea.

8.Învață să manifești o mai mare bucurie când te întâlnești cu cineva.

9.Oamenii sunt disponibili să- ți cedeze ceva mai puțin, dacă înainte de asta ți- au refuzat ceva mai mult.

10.Manifestarea fiziologică a stresului în multe se aseamănă cu simptomele excitației de bucurie: respirație grea, ritm cardiac des, etc. 

11.Cel mai des oamenii nu fac deosebire dintre o simplă încredere în sine și faptul că într- adevăr te descurci la ceva. Dacă toată făptura ta va demonstra că ești încrezută în sine, atunci oamenii se vor trage spre tine.

12. Dacă trebuie să lucrați mult cu oamenii, pune în spatele tău o oglindă. Multe persoane se vor purta mai amabil, doar nimănui nu i- ar plăcea să se vadă răutăcios și iritat.

13.Dacă în timpul unei ședințe te aștepți la o critică tăioasă de la cineva, străduie- te să te așezi aproape de această persoană. O astfel de poziție va înmuia pornirea furioasă a acestuia.

14.Prima întâlnire e bine să o petreci în așa loc unde vei putea primi cât mai multe emoții pozitive. Ca consecință, persoana cealaltă va asocia impresiile plăcute cu imaginea ta.

15.Atunci când faci cunoștință, încearcă în sinea ta să stabilești culoarea ochilor celuilalt. Contactul vizual sporește probabilitatea de a simți simpatia reciprocă.