
Să slăbești este, desigur, un lucru bun, dar ceea ce cu adevărat contează este o stare de spirit extraordinară și plină de energie. Și aceste lucruri nu țin doar de nutriție.
În 2017, am început să testez câteva inovații și pot spune cu siguranță că acum există mult mai multă energie, productivitate și confort. Parcă aș fi mai tânără decât la 25 de ani.
Obiceiuri, regim și microelemente:
1. Merg la culcare odată cu copilul.
Nu întotdeauna ne permit circumstanțele, desigur. Dar când am ocazia, starea mea se îmbunătățește considerabil. Mă trezesc devreme, am mai multă energie, starea de spirit estela înălțime, de îmi vine să mut munți.
2. Mic dejun devreme și cină cel târziu la ora 17:00.
O vreme am neglijat acest obicei, am început să iau cina mai târziu – s-a dovedit a fi o prostie, corpul deja are intervale de foame seara.. Cu cât pauza este mai lungă, cu atât mai bine.
3. Cina ușoară.
Desigur, conținutul total de calorii pentru zi este decisiv, dar sincer – chiar dacă mănânc puțin în timpul zilei, o masă grea de seară dă o stare nu foarte plăcută dimineața. Și în viitor – kilograme în plus. Regula mea este să nu mai mănânc după ora 17 (19 în cele mai severe cazuri), iar cina nu ar trebui să fie cea mai complexă masă a zilei. Acestea fiind spuse, îmi plac cinele copioase, cum ar fi ouă amestecate cu legume și o felie de brânză.
4. Duș rece în fiecare dimineață.
Ai nevoie doar de câteva minute și ești gata să cucerești lumea. Și așa eram veselă dimineața, dar asta îmi ridică și mai mult dispoziția. Nu fac asta doar două zile pe an (acesta este numărul aproximativ al zilelor mele dintr-un an când poate să mă doară puțin gâtul).
5. 20000 de pași.
Acum sunt mai lacomă (nu prea am timp timp) și fac doar 15 mii. Dar aceasta este o contribuție atât de substanțială pentru masa musculară și pentru optimizarea generală a stării, încât nu o voi refuza niciodată. Practic al patrulea an.
6. Alimentare cu conținut scăzut de carbohidrați.
Dacă adăugi chiar și cereale, imediat se schimbă starea pielii și scade nivelul energiei. Nu sunt pentru mine – dietele bogate în carbohidrați.
7. Legume multicolore, fructe de pădure și verdețuri.
Eu sunt foartte, foarte atentă în privința antioxidanților. Mai ales pentru carotenoizi. Pentru ochii mei, luteina și zeaxantina sunt extrem de importante, iar acestea sunt în spanac, ardei gras, fructe de pădure, pătrunjel, gălbenușuri etc. Toate sunt colorate.
8. Vitamine din grupa B.
Dacă unei persoane îi lipsește vitamina B, se transformă într-o epavă depresivă, plictisitoare și plină de acnee. Dieta ar trebui să includă ficat de vită sau de pui, carne roșie, ouă, lapte integral. Aceasta este baza mea, de aceea totul este ok.
9. Citrat de magneziu.
Nu mă voi obosi niciodată să aduc laude magneziului. Iau citrat înainte de culcare tot timpul al patrulea an consecutiv, și acesta este cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat: crampele au dispărut, somnul a devenit mult mai profund și mai calm – anume restaurativ.
10. 5HTP.
Am avut probleme cu anxietatea, mărturisesc. 200 mg de 5HTP pe stomacul gol înainte de culcare sunt excelente pentru relaxare și dimineața oferă un puternic impuls pozitiv. Îmi place foarte mult acest supliment.
11. Soare, D3 (5000-10000 Me) și solar.
Lumina ultravioletă crește calitatea vieții uneori. Vara reușesc (cu toată sensibilitatea și pielea mea albă) să mă bronzez, iar în sezonul rece merg la solar cel puțin o dată pe săptămână. Soarele ne oferă optimism și bucurie. De asemenea, nu exclud niciodată suplimentele D3, fac o pauză pentru vară. D3 susține imunitatea, starea de spirit, sinteza hormonilor necesari. Am eliminat deficitul și multe au mers mult mai bine.
12. Mănânc fără gustări.
2-3 mese, o cafea/ceai în loc de a 3-a masă. Sunt ca o cămilă – de fapt, pot sta fără mâncare mult timp, dar până nu simt necesitatea acestui lucru.
13. Încerc să beau multă apă.
Disputele despre apă continuă la nesfârșit, dar pentru mine personal este mult mai ușor: starea mea de spirit crește, simt ușurință și prospețime. Din același motiv, îmi plac castraveții, țelina și ierburile.
14. Nu mă cert.
Adică, chiar niciodată. Nci cu copiii, nici cu prietenii, nici cu rudele. Vreo situație nu se rezolvă fără conflicte – treci peste. Nici nu-ți poți imagina ce schimbări s-au produs. Colosale.
15. Am lucrat mult la stresul de la muncă:
după cum tocmai a spus, cu timpul, am eliminat din viață un concept atât de depășit ca „office-ul”, am schimbat abordarea de a face bani, am intrat o companie mega-plăcută pentru comunicare (în termeni virtuali, datorită Zen). Să dea Domnul să fie și în continuare așa. Acest punct funcționează mult mai bine decât dieta.
Putem să mai enumerăm multe, dar aceste lucruri minunate ne permit într-adevăr să spunem despre calitatea vieții că a devenit mult mai bună.