17 trucuri învechite care îți distrug total machiajul

O ținută modernă și un machiaj ca la bunica sunt două lucruri total incompatibile. Ce greșeli trebuie să eviți?

1. Contur accentuat al buzelor

Alege un creion de culoarea rujului sau incolor.

2. Buze ”camuflate” sau incolore

Rujurile bej, care se contopesc cu tonul feței sunt de domeniul trecutului. Optează pentru rujuri cu nuanțe de satin sau în culoarea naturală a buzelor tale.

3. Aspect de păpușă

Imaginea păpușii super-machiate nu mai este relevantă. Acum sunt la modă naturalețea și neglijența. O textură de satin și culori potrivite ție reprezintă o idee mult mai bună.

4. Sidef

Evită rujul și fardul de ochi cu acest tip de luciu, efectul hidratant arată mult mai la modă și mai natural.

5. Mult fond de ten

Un strat gros de fond de ten poate ascunde petele, dar te poate face să arăți inestetic.

6. Aspect de bronz

Nu aplica bronzer de orice nuanță pe față; optează pentru un bronz natural, apropiat de cel real.

7. Pudră deschisă la culoare

Aceasta face fața să pară nefirească, mai ales dacă fața este mai ”albă” decât gâtul.

8. Creion pe ambele pleoape

Mai bine folosește un rimel bun decât un eyeliner abundent.

9. Smoky eyes exagerați

Această tehnică este bună doar pentru o ținută de seară, dar să nu fie în exces.

10. Sprâncene accentuate

Cu cât sprâncenele sunt mai bine conturate, cu atât fața este mai aspră. Un contur clar, linii largi, culoare închisă sau strălucitoare adaugă volum feței tale.

11. Gene false

Genele nefiresc de mari arată ciudat și fals. Dacă nu ai dorința de a arăta ca de plastic, alege un machiaj moderat cu rimel.

12. Sprâncene cu unghi

O față cu sprâncene în formă de casă arată teatral, ca și când ai fi surprins în mod constant. Este întotdeauna preferată o formă naturală, ajustată pentru tipul de față. Același lucru se poate spune și pentru sprâncenele-virgulă.

13. Ton matifiat

Adesea, defectele sunt ascunse cu un strat mat de fond de ten, dar acesta nu este cel mai bun mod de a ascunde imperfecțiunile. O față matifiată nu mai e la modă acum. Alege creme care conțin colagen și au textură ușoară. Mai bine ai grijă să vindeci defectele decât să le ascunzi.

14. Bronz puternic

Acesta  s-a demodat treptat. Astăzi este în vogă un bronz natural deschis. Nu uita că soarele și solariile îmbătrânesc pielea. Cu cât te bronzezi mai mult, cu atât mai repede pielea ta își va pierde din prospețime.

15. Conturing

Re-modelarea facială a fost o tendință recentă, dar a fost înlocuită rapid cu ideea de a fi naturală. Scopul machiajului este să sublinieze punctele forte și să abată atenția de la imperfecțiuni, nu să-ți revopsească fața. O față re-modelată nu va arăta niciodată proaspătă.

16. Baking

Machierea feței fără a-i da o strălucire arată straniu și lipsit de naturalețe. Evită să ”îmbraci măști” de machiaj, dacă nu vrei să arăți demodată.

17. Strobing

Pielea lucioasă, ochii și buzele strălucitoare nu sunt estetice și sunt lipsite de gust. Nu încerca să te machiezi ca o păpusă – acest lucru nu arată deloc elegant.

Specialiștii în make-up recomandă să nu renunți la frumusețea ta naturală și la individualitatea ta, ci doar să îți accentuezi punctele forte.