
30 de fotografii din trecut care pur și simplu ești obligat să le vezi.
Sunt o sumedenie de fotografii vechi, în culori alb-negru, uneori inexplicabile și stranii. Meritul de a fi numite capodopere, le au doar acele fotografiile care ne descriu și ne arată adevărate istorii extraordinare. Fracțiuni de secunde întipărite în veșnicie care trezesc în observator cele mai diverse sentimente marcante. Unele fotografii îți vor provoca zâmbete sau emoții de adorație, pe când altele te vor face să tresari de la realizarea faptului că aceste evenimente într-adevăr sunt parte din istoria umanității și au avut loc cu adevărat în realitatea noastră comună.
Suflare.ro îți prezintă fotografiile pline de sensuri și emoții. Fiecare din ele este o compoziție finisată la tema: evenimente zguduitoare și remarcate ale epocii precedente. Urmărește trecutul pecetluit în aceste fotografii, atrage atenția la greșelile ce au fost săvârșite, învață-ți lecțiile și mergi spre un viitor mai frumos și mai minunat.
Adevăratul Winnie the Pooh cu adevăratul Christopher Robin. California, anul 1927.
Prima dimineață în Suedia după schimbarea benzilor de circulație, de pe partea stângă pe dreapta. Anul 1967.
Băiatul austriac, fotografiat după ce a primit în dar o pereche nouă de încălțăminte, în timpul celui de-al doilea război mondial.
Cimpanzeul fericit pozează cu gazeta, după zborul reușit în cosmos.
Femeia cu cărucior anti-gaze. Anglia, anul 1938.
”Cuștile de aer proaspăt” pentru copii. Aceste cuști erau folosite pentru ca copiii din blocurile cu multe apartamente, să poată primi destulă lumină solară și aer curat. Anul 1937.
Martin Luther King împreună cu fiul său strâng cenușa din curtea lor, ce a rămas după arderea unei cruci (de către altcineva). Anul 1960.
Elvis Presley în armată. Anul 1958.
Despachetarea capului Statuii Libertății. Anul 1885.
Fetița leagănă păpușa în ruinele propriei case dărâmate. Londra, anul 1940.
Mama împreună cu fiul ei, privesc prin fereastră la norul-ciupercă care a apărut în urma testării bombei atomice. Las Vegas, anul 1953.
Măsurarea lungimii costumului de baie al femeilor. Femeile erau amendate, dacă costumul de baie era prea scurt. Anii 1920.
Alcoolul ce se păstra ilegal îl revărsau în stradă, direct prin ferestre. Era timpul legii anti-alcool. Detroit, anul 1929.
Soldat necunoscut. Inscripția pe cască: ”războiul este infern”. Vietnam, anul 1965.
Salvamarul pe plajă. Anii 1920.
Cina de Crăciun în timpul Marii Depresiuni (criză economică): varză și gulii.
Librăria distrusă de bombardare și un tânăr însetat de cunoștințe. Londra, anul 1940.
Femeia își ascunde fața de rușine. Anunț: ”Se vând 4 copii, adresați-vă aici”. Chicago, anul 1948.
Cofetăria pentru lucrătorii Disneyland-ului. Anul 1961.
Armeanca de 106 ani își apără casa. Anul 1960.
Annie Edison Taylor la 63 de ani – primul om care a supraviețuit după plutirea aeriană în cascada Niagara. Acesta este butoiul-luntre în care ea se afla în decursul înotului. Anul 1901.
Protezele secolului XIX. Anglia, anul 1890.
Ronald McDonald în anul 1963.
1 mai 1947, Evelyn McHale s-a aruncat de la etajul 83 de pe Empire State Building. Ea a aterizat direct pe limuzina ONU. Mai târziu, această sinucidere a fost denumită drept cea mai frumoasă.
Păpușile de ceară ale Madame Tussauds, topite și deteriorate. Londra, anul 1930.
Annette Kellerman se lupta pentru drepturile femeilor de a purta costume de baie integre. Ulterior a fost arestată pentru obscenitate. Anul 1907.
Walter Yeo – unul din primii care a suportat o operație plastică și transplantul de piele.
Studenții universității Princeton după lupta cu bulgări de zăpadă. Anul 1893.
Articol inspirat din: ADME