3 modalități de a economisi o sumă frumușică timp de un an. O pot face chiar și cei mai cheltuitori

Să economisești ceva bani și să-i aduni pentru o cumpărătură mai valoroasă este o misiune foarte grea, mai ales pentru invicibilii cheltuitori.

Să știi, că nu este totul pierdut, dacă faci parte din această categorie, ia în vizor 3 modalități de a economisi care îți vor fi pe măsură.

ECONOMII ÎN CREȘTERE

1EURO

Această metodă este preconizată pentru un an, adică 52 de săptămâni și presupune ca în fiecare săptămână să pui deoparte o sumă mai mare decât precedenta.

De exemplu, începi de la 1 euro. Următoarea săptămâna vei strânge  2 euro, iar la sfârșit de an vei mai pune deoparte încă 52 de euro. În total, vei obține 1378 de euro.

Deci, regula principală este să te ții de orarul economiilor și să nu pășești peste vreo săptămână. Dacă vezi că nu reușești, micșorează suma inițială sau fă economiile pe lună și nu pe săptămână.

ECONOMII ÎN PROCENTE

2.EURO

Această metodă simplă îți permite nu doar să economisești, dar și să urmărești felul în care cheltuiești banii. Esența ei constă în strângerea banilor reieșiți dintr-un anumit procent de la cumpărătură.

De exemplu, ai hotărât să pui deoparte 10% din fiecare lucru cumpărat. Un pulover care costă 20 de euro îți va aduce „la ciorap” 2 euro. Dacă, respectiv, tu cheltui pe lună 500 de euro, acest fapt îți va da deoparte pentru întreg anul 600 de euro.

Tu hotărăști dacă ei procent din toate cumpărăturile sau doar din cele mai valoroase.

O astfel de metodă poate fi practicată foarte simplu, dacă ai un card bancar de pe care automat se reține procentul respectiv.

ECONOMII DIN VICII

3.EURO

Această metodă este foarte interesantă, vei avea foloase din viciile și năravurile tale. Astfel, pentru fiecare dintre ele vei achita o „amendă” pe care o vei pune deoparte.

De exemplu, tu mereu întârzii la serviciu sau chiulești de la antrenamente. Pentru aceste „încălcări” vei plăti o amendă de 5, 10 sau 15 euro, tu decizi, doar că nu trebuie să le micșorezi pe parcurs.

Această metodă te va ajuta și să economisești și să scapi mai repede de obiceiurile proaste.

Sursa