5 lecții de viață la care nu te-ai gândit niciodată

Potrivit înțelepciunii orientale, dacă ucenicul este pregătit, atunci și profesorul va apărea. Judecând după această logică, dacă sunteți pregătiți, atunci veți putea extrage concluzii din următoarele situații de viață:

1.Dacă sunteți capabili….

Dacă sunteți capabili să începeți ziua fără cafea; dacă aveți energie debordantă și sunteți imuni la probleme; dacă nu vă lamentați continuu și împovărați oamenii cu problemele lor; dacă puteți mânca aceeași mâncare în fiecare zi, fiind recunoscători pentru asta; dacă puteți înțelege omul, care nu are suficient timp pentru voi; dacă poți ignora acuzațiile din parte omului drag, când nu este totul ideal în relația voastră; dacă reacționați adecvat criticii; dacă aveți aceeași atitudine și față de prietenul bogat, și cel sărac; dacă evitați negativismul și minciuna; dacă puteți lupta cu stresul fără medicamente; dacă vă puteți relaxa fără alcool; dacă puteți adormi fără somnifere; dacă nu sunteți rasist; dacă sunteți tolerant vis-a-vis de religie, culoare, orientare sexuală, politică, – atunci ați ajuns la nivelul de dezvoltare al câinelui vostru…

(Winston Churchill)

2. Puterea amănuntului 

Să presupunem: Ce se va întâmpla dacă vom arunca o broască într-un castron cu apă fierbinte? Desigur, ea va sări imediat. Ce se va întâmpla dacă vom pune aceeași broască la fiert în apă rece și vom încălzi castronul treptat?

Broasca se va relaxa. Probabil va simți o căldură semnificativă, dar se va gândi că: ”Puțină căldură nu va face rău ”, iar în final va fierbe.

Așa se întâmplă și în viață. Detaliile mici fac difența, mai ales, dătoriile, kilogramele în plus, starea de sănătatea rea, toate sunt picături acumulate treptat în pahar.

3.Arta de a primi daruri 

Pentru a îmbunătăți calitatea vieții este necesar să învățăm să acceptăm. Obținem atât cât dăruim și desigur, trebuie să dăruim, atât cât primim. Acest detaliu important este un secret al armoniei universale. Acceptarea nu este atât de facilă, cum pare la prima vedere. A accepta, a primi și înțelege cu desăvârșire este o artă. Reacția la complimente tot este un element demn de analiză. Abilitatea de a primi totul cu brațele deschise și critica, și complimentele, și oportunitățile vor contribui considerabil la bunăstarea noastră. Fiți recunoscători și muțumiți celor care vă dăruiesc timpul lor, atenția sau dragostea.

4.Sursa de măiestrie

Un fotograf a venit acasă la o doamnă să ia masa împreună. Ea, privind creațiile lui a exclamat:

-Ce fotografii frumoase! Se pare că aveți un fotoapărat calitativ.

El a tăcut, abia la plecare a zis:

– Mulțumesc mult pentru masă, a fost gustos, se pare că cratița a fost bună.

5.O să înțelegi vreodată

O să înțelegi vreodată, că există oameni devotați, care nu trădează niciodată, dar pentru asta trebuie să treci prin multe dezamăgiri.

O să înțelegi vreodată, că strălucirea exterioară este incomparabilă cu frumusețea lăuntrică. Pentru că exteriorul reprezintă frumusețea trecătoare, iar interiorul este flacara care va arde mereu.

O să înțelegi vreodată, că totul este relativ. Multe convingeri și credințe personale în idealuri peste ani se vor transforma în convingeri goale, care nu mai valorează nimic. Adevărul valabil astăzi, mâine nu va mai avea aceeași pondere.

O să înțelegi vreodată, că bunătatea, blândețea, grija și măgulirea- sunt semne ale unui suflet puternic.

Principiul bumerangului există și funcționează.