5 mărunțișuri care pot da de gol o manichiură ieftină și de prost gust!

În teorie, fiecare specialist cu un nivel minim de experiență în îngrijirea unghiilor, ar trebui să fie în stare să facă manichiura calitativ și profesionist, fără sacrificii colosale de timp și efort. În practică, lucrurile stau pe departe la fel de bine cum ar trebui.

În primul rând, e bine de știut că exemplele postate pe Social Media spun prea puțin despre măiestria reală a specialistului, astăzi spațiul virtual fiind plin de șmecheri (și șmechere) care prezintă munca altor persoane drept rodul muncii lor.

În al doilea rând, nici experiența manichiuristei nu spune prea multe, uneori chiar și niște începătoare pot presta servicii mai bune ca unele artiste care activează în domeniu de 3-4 ani. Bine – și ce mă fac atunci? Cum să găsesc maestrul potrivit? Răspunsul este – Continuă să cauți!

Pentru a te ajuta să găsești artistul de care ai nevoie și a scăpa de cei care te hrănesc cu speranțe, am scos în evidență 5 carențe minore la care trebuie să atragi atenția pentru a înțelege dacă ai de a face cu un pseudo-specialist.

1. Prezența tăieturilor și zgârieturilor

La prima vedere e un aspect banal, dar multe femei îl trec cu vederea. Ideea e că un artist care se respectă nu-și va permite niciodată să zgârie cuticula clientului.

2. Aplicarea unei cantități „generoase” de gel.

Unii artiști folosesc materie primă ieftină, motiv pentru care același gel poate fi aplicat de 3-4 ori pentru a scăpa de pete sau a obține o culoare suficient de saturată. În practică, un lac de unghii calitativ poate fi aplicat de 1-2 ori pentru a atinge efectul dorit.

3. Corectarea erorilor prin adăugarea de noi straturi.

În loc să fixeze imediat breșa, pseudo-artiștii vor încerca să o acopere prin adăugarea de straturi suplimentare, care vor duce la apariția mai multor vezicule, care la rândul lor vor trebui șlefuite. Oare ai nevoie de un asemenea „specialist”?

4. Acoperirea neuniformă

Înaintea aplicării stratului de bază, artistul trebuie să pregătească bine fundamentul, să îndepărteze abil cuticula, să curețe pterigionul și să șlefuiască atent placa de unghii. Există un aspect important cu privire la cuticulă. Dacă aceasta nu e ridicată cu un împingător special înainte de tăiere, la baza acesteia vor rămâne niște rămășițe, care ulterior vor duce la o acoperire neuniformă.

5. Bavurile

Dacă la finisarea procedurii ți-au mai rămas bavuri pe degete, poți să-ți iai rămas bun de la acest artist. Un profesionist niciodată nu va lăsa ”reziduuri” după munca sa.