5 secrete despre spălatul rufelor, pe care le-au destăinuit angajații hotelurilor de 5 stele

Angajații spălătoriilor din hotelele prestigioase au fost generoși cu noi și ne-au destăinuit secretele lor prin care toate țesăturile din hotel arată tot timpul impecabil.

Hai să vedem dacă știai și tu cum se spală corect rufele.

Încărcătura mașinii de spălat

Pentru ca rufele să fie spălate optimal, trebuie să încarci mașina de spălat în proporție de 80 %. Dacă o vei supraîncărca acestea nu se vor spăla bine, iar dacă nu o vei încărca suficient vei contribui la stricarea în timp a mașinii.

Temperatura apei

Temperatura ideală pentru spălare este între 40 și 60 de grade. Aceasta va permite să dezinfectezi țesătura și să o cureți bine. În apă rece acest lucru nu se întâmplă, iar în una fierbinte materialul se deteriorează.

Produse pentru curățare

otet1

În loc de clătitorul de rufe obișnuit, specialiștii recomandă să folosiți 100 ml de oțet. Potrivit acestora, balsamul din comerț cu timpul fac ștergarele mai aspre, iar oțetul din contra.

Lupta cu petele

pete

  • Petele „proaspete” de ulei presărați-le cu înlocuitor de zahăr sau amidon, iar apoi spălați în mod obișnuit.
  • Urmele de suc și de sos de roșii pot fi scoase cu ajutorul preparatului WD-40. Aplică-l pe pată, ține 5-10 minute și după asta spală cu apă rece.
  • Petele de transpirație de pe hainele albe se spală în felul următor: mai întâi se spală în mașină cu orice praf la temperatura de 40 de grade, iar apoi mai pornește încă un ciclu de spălare cu înălbitor.

  • Petele de cafea și vin pot fi scoase cu ajutorul sării. Înmoaie rufele pătate în apă cu sare ( o lingură la un litru de apă) pentru o oră, iar apoi spală-le în mod obișnuit.
  • Soda de mâncare te va ajuta să scapi de lucrurile îngălbenite și de mirosul neplăcut. Adaugă un pahar cu sodă în secțiunea cu praf de spălat și spală cu apă fierbinte.

Uscarea

Cea mai bună cale de uscare este cea la aer, sub acțiunea razelor solare. Dacă, totuși, ești nevoit să folosești mașina de uscat rufe, pune în ea o minge de tenis, astfel prosoapele vor deveni mai pufoase.

Sursa