6 greșeli care ne fac aspectul să pară mai ieftin

De multe ori, nu ne dăm seama că lumea din jur ne interpretează statutul după hainele pe care le purtăm. De aceea, e timpul să îți faci ordine în garderobă și să scapi de lucrurile care îți ”ieftinesc” look-ul.

Așa deci, care detalii ne banalizează aspectul?

1. Prea mult decor

Să arăți scump și bogat este aproape întotdeauna o mulțime de bijuterii și un imprimeu provocator. Cu cât sunt mai multe mărgele, paiete și strasuri, cu atât este mai mare riscul de a părea într-o ținută ieftină. Ține minte că la modă este minimalismul!

2. Material subțire

Țesătura subțire care acoperă prea mult silueta, strică orice look.  În general, este mai bine să refuzi orice haină cu lipsă de formă, mai ales când vine vorba de tricotaje ieftine.

3. Detalii ieftine

Nasturi din plastic, accesorii aurite par teribil de ieftine. Același lucru este valabil și pentru fermoare, nituri, catarame.

4. Imprimeuri pompoase

Imprimeurile strălucitoare, contrastante, floristica și personajele de desene animate nu vor adăuga stil look-ului tău. Optează pentru culori mai simple și mai puține.

5. Logo-uri 

Da, acest lucru se practică foarte des, dar un aspect nobil și logo-urile sunt lucruri total incompatibile.

6. Blugii și inscripțiile 

Acesta este un alt punct care reduce vizual statutul tău. Renunță la blugi cu decor, nu este vorba doar de inscripții, ci și de strasuri, nituri, broderii. Cei mai scumpi blugi sunt monocromi.

Dar, totuși, ce detalii și ce articole îți poate salva ținuta și oferi statut?

1. Hainele clasice

Această tendință nu se va demoda niciodată, așa că lasă-te ghidat de croiala clasică, culori calme, decor laconic sau lipsa acestora.

2. Haine calitative

Acest lucru este valabil mai ales pentru articolele de bază. Croiala corectă, țesătura scumpă, va face lucrul destul de practic de purtat. Dar lucrurile uzate, firele, bobinele, croiala slabă îți vor strica ținuta negreșit. 

3. Îngrijire și acuratețe

Dacă ești încordată, cu haine șifonate și neîngrijite, îți strici aspectul. Îmbracă sus o culoare calmă sau o haină plăcută la aspect ca să adaugi un aspect ”calculat” ținutei.

4. Culori potrivite

Alege palete respectabile: alb, albastru, bordo, negru, smarald, bej, turcoaz, toate culorile pastelate. Nuanțele strălucitoare, în schimb, par mai ieftine.

5. Accesoriile potrivite

Pune accentele corect, nu economisi bani pentru o centură bună, ochelari de calitate, o geantă sau pantofi.

6. Ținută îngrijită și parfum

Părul curat, manichiura impecabilă, machiajul simplu sunt premise pentru un aspect nobil. Același lucru se poate spune despre parfum, adaugă un plus de finisaj la crearea unei ținute respectabile. Alege parfumuri ușoare, dulceața face ca aspectul să pară mai ieftin.

Aceste linii directoare simple te vor ajuta să creezi un aspect elegant, care să îți reprezinte cu adevărat statutul.