7 reguli care mi-au schimbat viața radical

Aveam 34 de ani când am înțeles că am devenit un lenos gras și împuțit. Nu mai aveam chef de nimic, oboseam repede, respiram greu, aveam dureri de inimă. Dar momentul de cotitură a intervenit când m-am văzut pe mine într-o poză alături de câțiva prieteni. Atunci mi-am promis să schimb ceva cât mai urgent.

Am început de la lucrurile aruncate peste tot din locuința mea. Am aruncat lucrurile de care nu aveam nevoie și care îmi transmiteau doar o energie negativă, am făcut o curățenie generală, am făcut schimbări de mobilier. Astfel m-am trezit într-un apartament diferit, unul mult mai spațios, mai curat și care îmi oferea o senzație de libertate. La fel s-a întâmplat și în frigider, rafturile din bucătărie și din baie. Peste câteva zile, când respiram într-o nouă locuință, am avut o revelație, m-am așezat la masă unde am găsit doar o coală albă de hârtie și un creion. Atunci am întocmit o convenție din 7 reguli simpli care mi-au schimbat viața definitiv.

Regula 1 – Munca

De azi înainte o să fac doar proiectele pe care le înțeleg și în care am încredere că am să reușesc. Poate să mă concedieze, dar nu am de gând să-mi frământ mintea și să-mi pierd nervii cu un volum de muncă enorm de la care simt că înnebunesc.

Regula 2 – În stradă

Fiindcă muncesc într-un birou ore întregi, după fiecare sarcină realizată, fac o pauză de 5 minute și ies la o plimbare, și aici nu mă refer la o țigară, nu, la o plimbare pentru a-ți aranja și limpezi gândurile.

Regula 3 – Fumatul

Nu mai fumez la birou sau la locul de muncă. Doar acasă la balcon. Astfel am reușit să scad de la un pachet până la 5 țigări pe zi. Deoarece cum mă întorceam de la plimbare m,ă apucam de muncă și nu mai aveam chef de o țigară.

Regula 4 – Mâncare

Nu mă mai înfometez, am grijă să mă alimentez la timp cu mese raționale și nu pline cu de toate. Mănânc doar ce cred că e sănătos și nu fac abuz.

Regula 5 – Alcool

De astăzi alcoolul e consumat doar în scop terapeutic. Vinul reduce nivelul de stres, coniacul dilată vasele sanguine iar bere curăță organismul de anumite impurități.

Regula 6 – Eu în viitor

Îmi pun în fața mea o poză cu mine peste 5 ani, poate fi idolul vostru sau cine doriți voi, ideea e că corpul tău începe să se modifice conform scopului propus.

Regula 7 – Eu și familia mea

Niciodată nu impun pe soția mea să facă aceleași lucruri ca și mine sau cu mine dacă nu are chef. Regula e valabilă și reciproc. Faceți lucruri împreună doar dacă ambii vă doriți și vreți să le faceți. Nu vă impuneți să faceți cu forța ceva, pentru că nu o să vă ajute, ba din contra va dăuna relației.

11

Bărbatul din imagine sunt eu la vârsta de 52 de ani. Nu am postat-o să mă laud sau să vă demonstrez ceva. Am făcut asta să înțelegeți că nu există o vârstă la care să dai mâinile în jos și să refuzi să schimbi ceva. Viața trebuie trăită așa cum o vrei, adică la maxim, doar că armonia o vei obține dacă în jurul tău vor fi lucrurile aranjate, pentru că și în interior totul va funcționa în armonie.