7 reguli simplu de urmat ca să arăți elegant și atrăgător în fiecare zi!

Prinși în rutina socială cotidiană, obișnuim să nu acordăm prea mare atenție look-ului nostru din viața de zi cu zi și ți-am da perfectă dreptate în acest sens, dacă nu ar fi fost atât de simplu să arăți elegant indiferent de circumstanțe. Uneori e suficient să cunoști și să aplici inteligent câteva reguli simple și toată atenția celor care te înconjoară se va focusa doar asupra ta.

1. Învață să combini armonios culorile.

Secretul unui look armonios rezidă în priceperea si capacitatea ta de a compune combinații armonioase de culori. Bine, vei spune că o schemă cromatică inspirată nu poate fi concepută fără cunoștințe aprofundate de design sau simț estetic înnăscut. Ba poate. Caută pe internet cercul lui Itten și profită de rezultat.

2. Învață să combini eficient diferite nuanțe de alb.

Îmbinarea diferitor nuanțe de alb, de regulă, este soldată cu faptul că unul din tonuri arată mai intens și mai saturat decât altul, fapt care creează un contrast inconfortabil. Dacă simți că privirea ta nu e suficient de fină, mai bine combină aceleași nuanțe sau apelează la un amestec cu alte culori.

3. Învață să îmbini stilat piesele de diferită textură.

Combinarea inspirată a diferitor elemente și texturi este un semn clasic, care distinge o persoană rafinată și stilată de una obișnuită. Combinațiile pot fi cele mai diverse, țesături fine cu texturi aspre, mătase cu lână, elemente lucioase cu articole mate. Totul depinde de fantezia și inspirația ta.

4. Învață să potrivești eficient accesoriile și elementele decorative.

Aici funcționează același principiu ca în situația de mai sus. O geantă lăcuită în tandem cu o pereche de pantofi netezi din piele va arăta mult mai armonios decât o combinație făcută cu aceleași elemente, dar confecționate din material similar.

5. Învață să asociezi imprimeurile.

Nu-ți fie frică de imprimeuri diferite. Experimentează! Dacă nu ești sigură, poți combina un articol cu imprimeu împreună cu ceva monocrom, după modelul de mai sus.

6. Învață să integrezi armonios bijuteriile.

Setul clasic de bijuterii ține de domeniul trecutului. Astăzi e important să știi cum să adaugi diferite bijuterii la un look deja existent, astfel încât acestea să se integreze frumos.

7. Învață să îmbini 2-3 stiluri diferite.

Costum de afaceri și adidași? Tocuri și îmbrăcăminte sport? Casual și stil oriental? Există o groază de opțiuni, mai mult sau mai puțin inspirate. Nu ezita să experimentezi și să găsești varianta care ți se potrivește.