7 secrete despre care nu o să îți spună nici un manichiurist

Nu este profitabil pentru manichiurist să îți spună despre secretele unghiilor. Pentru că, dacă nu le cunoști, unghiile ți se vor rupe repede. Aceasta înseamnă că este mai probabil să vii din nou la salon și să plătești bani. Inteligent, desigur. Dar suntem mai vicleni! Pentru a nu cheltui bani pe o manichiură la fiecare 2 săptămâni, împărtășim principalele hack-uri ale manichiurii. Și toate sunt despre îngrijirea adecvată a unghiilor.

1. Nu trebuie să îți speli mâinile cu apă fierbinte.

Multe femeii consideră că gelul este foarte rezistent – poate fi folosit atât în ​​foc, cât și în apă. Acesta este doar jumătate de adevăr.

De fapt, gelul urăște temperaturile ridicate. Dacă îți speli mâinile în apă fierbinte prea des, pot apărea bule deasupra unghiei. Și apoi lacul în sine se va spăla.

2. Trebuie să salvăm nu doar unghiile, dar și cuticulele

Dacă exagerezi cu gelul, atunci este logic să faci o pauză. Poți să uiți 2-3 luni de gel. În această perioadă, trebuie să îți îngrijești în permanență unghiile.

Aplică pe ele un ser revitalizant, care se vinde în orice farmacie, și nu uita de cuticula. Pentru a preveni ca acesta să devină dură și neîngrijită, hidrateaz-o cu ulei.

3. Pentru ca lampa să nu ardă lacul, trebuie să îl aplici corect.

Ce spune de obicei un stilist când arde unghiile într-o lampă? „Acestea sunt caracteristicile tale individuale” sau „vinovat e producătorul, la toți clienții mei li se întâmplă asta”. Toate acestea sunt scuze goale!

Unghiile se ard deoarece stilistul a aplicat prea multă bază. Sau a doua opțiune: a lăsat un strat insuficient din baza anterioară. În mod ideal, vechea acoperire ar trebui să rămână cel puțin 5-10%.

4. Unghiile slabe au nevoie de pauză

Nimeni nu îți va spune sigur dacă să faci o pauză de la purtarea lacului cu gel sau nu. Pur și simplu pentru că este individual. Dacă o femeie are unghii puternice și schimbă lacul la fiecare 2-3 săptămâni, atunci nu trebuie ca acestea să se „odihnească”.

Dar pentru cei care au unghii fragile este recomandat să faci o pauză timp de 2-3 luni. În acest timp, unghiile noi vor crește și va fi posibil să îți faci iar o manichiură cu gel.

5. Acoperirea nu trebuie să fie mai mare de 1 mm

Un stilist experimentat nu îți va face niciodată o acoperire „groasă”. Știe că atunci când lacul se desprinde, o parte a unghiei o va depăși pe cealaltă. Un strat mai gros de 1 mm poate sparge placa în mijloc. Dar, chiar dacă acest lucru nu se întâmplă, manichiura „grea” nu este cea mai bună carte de vizită a unui salon de unghii.

6. Câteodată, gelul se poate înlocui și cu altceva.

În era lustruirii cu gel, femeile nici nu vor să audă despre o acoperire simplă. Se presupune că nu durează mult și nu arată atât de îngrijit. Toate acestea sunt doar niște mituri! Dacă stilistul face manichiura corect, lacul obișnuit nu poate fi mai rău decât un gel. Și va dura câteva săptămâni.

Manichiuriștii nu le spun femeilor că nu ar trebui să facă unghii cu gel. Pur și simplu pentru că această acoperire este mai scumpă. Între timp, doamnele își riscă sănătatea degetelor. Dacă unghia ta are fisuri, vânătăi sau ciuperci, atunci gelul de lustruire este contraindicat pentru tine.

7. Dacă vrei să porți o manichiură pentru o lungă perioadă de timp, nu îți fă unghiile de tip „ciocănitoare”.

Unghiile ciocănitoare sunt cele care sunt îndreptate spre vârfuri. Aceasta nu este tocmai cea mai frumoasă formă și, în plus, nu este deloc sigură.

Dacă stilistul nu șlefuiește vârful ascuțit, atunci într-o săptămână unghia se poate rupe. Acest lucru se datorează faptului că învelișul crește din nou și se forțează marginea liberă. Iar asta va duce cu siguranță la ruperea unghiei.

Ai grijă de tine și unghiile tale, pentru că ele sunt cartea ta de vizită.