7 semne că tu ești cel/cea care distruge relația

Atunci când relația voastră începe să scârție, o tendință comună în cupluri este de a da vina unul pe celălalt. O relație, însă, este bazată întotdeauna pe ambii parteneri în aceeași măsură, e imposibil ca vina s-o poarte doar unul.

Credem că a venit momentul să atragem atenția asupra celor 7 semne care otrăvesc orice relație, ia vezi nu cumva procedezi și tu așa?

Dacă depinzi de gadget-uri

1relatie

Dacă orice secundă liberă te face să navighezi în smartphone, să știi că ai putea să fii dependent. Cercetătorii Universității din Arizona au descoperit, că oamenii care nu se despart de telefoanele lor, întâmpină greutăți în relația cu partenerul.

Încearcă să ai alte ocupații mult mai interesante, de exemplu: când călătorești cu metroul citește o carte sau urmărește pasagerii, înainte de culcare fă-ți planuri pentru week-end.

Există și aplicații care te pot ajuta să lupți cu dependența de internet, cum ar fi Rescue Time.

Dacă nu știi să-ți alegi prioritățile

2relatie

Dacă ai un orar prea încărcat și nu-ți ajunge timp pentru viața personală, atunci include acest punct în agenda ta.

Există și o metodă verificată de a menține romantismul în relații: „2/2/2”: o dată la 2 săptămâni mergi la o întâlnire romantică cu iubitul tău, o dată la 2 luni mergeți undeva pe durata week-end-ului și o dată la 2 ani mergeți împreună în vacanță.

Dacă nu-l încurajezi

3relatie

Cuvântul „mulțumesc” devine uneori atât de banal că uiți să-l mai spui. Dar nu trebuie să crezi că dacă partenerul tău face ceva pentru tine, este ceva ce se prezumă. Fiecare din parteneri are nevoie de încurajare și susținere, indiferent că e bărbat sau femeie. Respectiv așa expresii precum: „Arăți bine”, „Apreciez tot ce faci pentru mine”, „Am încredere în tine” vor aduce numai armonie în cuplul vostru.

Dacă aveți o comunicare formală

4relatie

Comunicarea dintre doi oameni care se iubesc se deosebește prin faptul că e sinceră și caldă. Împărtășiți-vă unul altuia emoțiile fiecărei zile și ascultați-vă reciproc. În loc de banala întrebare „Cum a fost astăzi?”, interesează-te mai bine despre ce a fost cel mai interesant în ziua de azi sau ce momente amuzate sau mai întâmplat la serviciu?

Dacă nu-ți place ceva în comportamentul partenerului, vorbiți despre aceasta, dar fără acuzații directe.

Dacă te enervezi de la fleacuri

5relatie

Nu încerca să-ți schimbi partenerul. Datorită caracteristicilor sale l-ai îndrăgit. Dacă o situație te irită la culme, întreabă-te mai întâi pe tine: de ce? Poate, de fapt, problema nu este în pasta de dinți? Pur și simplu, lasă partenerul să vadă singur consecințele faptelor sale. De exemplu, dacă ciorapii murdari sunt lăsați pe jos, prevină-ți partenerul că hainele în casă se spală doar dacă se află în coșul cu rufe murdare. Când ciorapii se vor termina, acesta va înțelege singur ce are de făcut.

Dacă nu știi „să duci tratative”

6relatie

Strigătele, șantajul sau indiferența nu duc la nimic bun într-o relație. Atunci când aveți de rezolvat o problemă sau vă contraziceți referitor la ceva important încercați să o faceți pe tonuri calme. Dacă vezi că îți vine să țipi, ieși din cameră cel puțin pentru 30 de secunde, ca să te calmezi, apoi revino. Și atingerile de mână ajută la comunicare, acestea previn explozia de emoții negative.

Dacă nu ai încredere

7relatie

Experiențele negative din trecut deseori ne taie din încrederea în oameni. Dacă dorești însă o relație strânsă și de durată trebuie să ai încrederea că partenerul tău e sincer. Nu-i fă interogări despre timpul petrecut fără tine, nu-i verifica telefonul, e-mailul și nu încerca să-l provoci. Se întâmplă ca atunci când îl tachinezi mereu cu o gelozie nefondată și cu bănuieli deșarte despre amante, s-ar putea  ca el chiar să facă ceea de ce îl acuzi. Concentrează-te pe lucrurile bune și totul va fi bine.

Sursa