7 semne, dovedite științific, că ești mai deștept decât te consideri

Există foarte multe stereotipuri create în privința oamenilor deștepți. Se spune, că acestora nu le este niciodată lene, că au o memorie excelentă sau că nu folosesc în comunicare cuvinte necenzurate. Studiile au arătat însă, că nivelul înalt de inteligență poate fi însoțit și de unele obiceiuri surprinzătoare.

Îți propunem o listă de astfel de caracteristici care te vor ajuta să te descoperi mai bine. Poate nici nu știai că în tine se ascunde un mic geniu?

1.lene

Potrivit unui studiu experimental, oamenii care au un IQ înalt pot avea momente în care sunt mai puțini activi și se închid în sine pentru a medita. Asta în timp ce persoanele cu un intelect de nivel mediu se plictisesc foarte repede și se străduie mereu să aibă ceva de făcut. Totuși, nu încerca să-ți motivezi stilul de viața inactiv doar cu nivelul înalt de inteligență.

2.uitat

Deși, dintotdeauna s-a considerat că o memorie bună este cheia unei minți strălucitoare, ultimele experimente au arătat că anume uitatul unor lucruri mărunte este unul dintre indicatorii deșteptăciunii. Creierul nostru uită fleacurile din două motive: aceasta îl ajută să se adapteze la situațiile noi, precum și îl face să sintetizeze informația și să vadă tabloul întreg. Așadar, nu te indigna când ai uitat unde ai pus ceva, cel mai probabil creierul tău a făcut curățenie și a lăsat loc pentru idei noi.

3.necezurat

Să știi, că folosirea limbajului licențios nu neapărat indică asupra unui intelect puțin dezvoltat. Tot mai multe studii demonstrează, că persoanele care folosesc înjurăturile au un vocabular foarte vast, ceea și arată un IQ ridicat. Totul, desigur, că trebuie să aibă o limită, dacă utilizezi prea multe cuvinte de acest fel te vor arăta nu din cea mai bună parte.

4.incredre

Există păreri care spun că oamenii deștepți nu au încredere în nimeni. De fapt, savanții au demonstrat că persoanele cu un IQ impunător sunt foarte creduli. Posibil, că aceasta se explică prin faptul că se descurcă mai bine în problemele de rutină. La fel, oamenii de știință mai spun că cei care au încredere în cei din jur au un sistem nervos mai sănătos și în general mai puține probleme de ordin medical. Așadar, încrederea nu este doar plăcută, dar și sănătoasă.

5.carnea

Un sondaj recent a arătat că oamenii inteligenți preferă mai mult carnea de pasăre, peștele și legumele, decât carnea roșie. Dar nu te grăbi să lași steak-ul la o parte. Asupra gusturilor influențează și alți factori, precum: familia, sănătatea, convingerile proprii și locul de trai.

6.idei

S-ar părea că este evident: oamenii cu capacități intelectuale sporite inventează mereu ceva nou. Dar, de fapt, totul stă un pic altfel. Adesea, oamenii cu IQ înalt sun capabili să genereze soluții neobișnuite, fără ca să le folosească în viața de zi cu zi.

7.motan

Potrivit unor studii, persoanele care iubesc pisicile sunt mai calme, mai sensibile și au indicatori IQ înalți. În timp ce amatorii de câini sunt mult mai energici, deschiși și sunt obișnuiți să urmeze regulile. Orice alegere are plusurile sale, unul rămâne neschimbat: un animal de companie în casă aduce doar armonie, ceea ce e mai important decât orice studiu științific.

Sursa