7 trucuri simple pentru un păr bogat și sănătos

Nu toate femeile se pot lăuda cu un păr cu adevărat bogat. Mai mult, schimbările legate de vârstă, utilizarea frecventă a uscătorului de păr, a produselor de coafat, vopsirea – toate acestea usucă firele, le face mai subțiri și mai slabe. Însă această problemă o poți rezolva chiar tu, prin îngrijire regulată adecvată. Cum să faci asta? Vezi mai jos 7 trucuri care te pot ajuta!

1. Curățire

Firele subțiri își pierd aspectul îngrijit mult mai repede, se murdăresc, devin mai grele. Pentru ca părul tău să arate fabulos, trebuie să fie neapărat curat. De aceea, atunci când alegi un șampon, acordă atenție tipului de păr, structurii și dacă ai anumite probleme. Spală-ți părul întotdeauna de 2 ori. Prima dată – îndepărtezi murdăria, a doua oară, deja, își fac efectul proprietățile șamponului.

2. Măști și balsamuri

Acestea trebuie să le alegi pe baza problemelor actuale cu părul și să le utilizezi așa cum este indicat în instrucțiuni. Evită să aplici măștile și balsamurile pe scalp, pentru că riști îți să lipsești părul de volum. Aplicați de la mijlocul firelor până la capete, așteaptă câteva minute și clătește.

3. Uscare corectă

Majoritatea femeilor își usucă părul în mod standard- cald sau chiar fierbinte. Această  este o greșeală care duce la arderea părului; după o astfel de uscare, firele devin fragile și lipsite de volum. Alternează întotdeauna setările de la cald la rece pentru a nu dăuna firelor. La început, este mai bine să folosește o temperatură mai rece, apoi – caldă, apoi iar rece, și iar caldă. Îți recomand să folosești și un agent de protecție termică.

4. Modul de periere

Dacă nu periezi corect, nici un balsam sau șampon nu îți va face părul să arate bestial. Pentru a obține un efect de lungă durată, ia o perie de mărime medie, una prea mare nu este potrivită pentru firele subțiri. Dacă vrei volum la baza podoabei capilare, folosește o perie de 30 – 40 mm, iar dacă vrei volum pe toată lungimea – 90 mm. Pentru părul scurt, o perie mică este suficientă pentru o coafură completă.

5. Produse de styling

Unele produsele de styling nu își fac prea bine efectul, din motiv că fixarea e prea rezistentă. Dar unele dintre ele au o acțiune mai puțin directă, care oferă volum, de exemplu, mousse sau pulbere. Ridici ușor rădăcinele părului și aplici produsu. Mousse-ul îl poți folosi pe părul ud, cu perie și uscător. Pulberea se aplică doar după uscare.

7. Alegerea unei tunsori potrivite

În primul rând, firele rare sunt incompatibile cu părul lung. Coada sau cocul în acest caz cu arată inestetic și neplăcut. Asigură-te că obții o tunsoare calitativă, care ți se potrivește.

Nu trebuie neapărat să te tunzi scurt, pentru o lungime medie poț alege multe alte opțiuni interesante: scărit, cascadă, un bob alungit sau carre.

Dacă  iubești aspectul îndrăzneț, poți opta pentru pixie sau garcon. O tunsoare potrivită îți va oferi un aspect bine îngrijit, va da firelor volum și elasticitate vizuală. De asemenea,nu se recomandă bretonul, dacă ai firele subțiri.

7. Vopsirea

Refuză să vopsești rădăcinile în culori deschise, astfel, părul tău va arăta mai fragil și lipsit de volum.

Alege tehnici moderne de tranziție a culorilor, care să păstreze accentul culorii rădăcinilor intact.

O vopsea potrivită va crea impresia unui păr bogat, sănătos și îngrijit.

Aceste trucuri simple te vor ajuta să oferi vixual volum părului tău și să îl menții sănătos.