8 lucruri despre care toți au auzit, dar puțini le-au văzut

Există o mulțime de lucruri pe care ne pare că le cunoaștem din simplu fapt că am auzit foarte des de ele, însă dacă ar trebui să ni le închipuim cum arată, cel mai probabil, că am fi puși în dificultate.

Noi vrem să-ți arătăm cum arată în realitate lucrurile pe care le știi, dar nu le-ai văzut.

1. Cutia neagră

cutie1© Jmb/wikipedia   © Lentokonefani/wikipedia

Cât nu ar fi de paradoxal, dar cutia neagră contemporană, nu e nici cutie și nici neagră, ci mai de grabă e o sferă portocalie. Există mai multe versiuni de ce s-a numit așa.

  • Primele aparate de înregistrat la bord erau dreptunghiulare și negre, așa cum în prima fotografie.
  • Din cauza misterului care este ascuns în ele, deoarece conținutul lor rămâne, în mare parte, un secret.
  • Primele cutii deveneau negre de la funinginea de după explozia aeronavei.

2. ADN-ul

cutie2© qimono/pixabay   © pedsovet/Валерий Чернухин

Mulți cunosc acea scară spiralată ca fiind ADN-ul, însă puțini știu că acesta poate fi văzut cu ochiul liber în toată lungimea sa moleculară. Ca să arate așa, acesta este pus într-o soluție specială care îl transformă într-o îngrămădire de fibre.

3. Mastodontul

cutie3© Dantheman9758/wikimedia   © Jayu/wikipedia

Este unul dintre strămoșii elefantului, care a trăit pe planeta noastră încă înainte de mamuți. De fapt, cele 2 specii sunt foarte asemănătoare, de aceea mulți le confundă.

4. Gibraltar

cutie4© Volina/depositphotos   © Steve/wikimedia

Este un teritoriu britanic aflat la distanță de Marea Britanie, chiar la granița cu Spania. Acesta ocupă o suprafață de doar 6,8 km pătrați, aici se vorbește în engleză, iar valuta este lira sterlină. De pe malul Gibraltarului poți vedea Africa, tot aici este unicul loc din Europa unde abitează maimuțe.

5. Bitcoin

© BTC Keychain

De fapt, bitcoinul în realitate nu arată în niciun fel, este o monedă digitală, fără formă fizică. Din 2011 există „bitcoinul cash” realizat de compania Casascius Bitcoin Mint. Pe aceste monede sunt indicate adresa și codul, ascunse sub hologramă. În prezent, acestea sunt foarte căutate de către numismați.

6. Tarantula

cutie5© Psychonaught/wikipedia   © Bidgee/wikipedia

Păianjenul gigant pe care l-am văzut de obicei prin filme, de fapt nu este nici rudă cu o tarantulă adevărată. Tarantula are dimensiuni mult mai mici, el abitează la sudul Eurasiei și poate mușca destul de dureros, dar fără pericol pentru viață. Această confuzie a pornit de la ceea că mai demult toți păianjenii de dimensiuni mari erau numiți tarantule.

7. Barilul de petrol

cutie6© Essam Al Sudani

Cu toții am auzit de unitatea de măsură egală cu circa 160 de litri, folosită, în special, în SUA și în Marea Britanie, însă nu ne-am putut închipui cum acesta arată în realitate. De fapt, acestea sunt niște „butoaie” prețul pentru care este stabilit în dolari la nivel mondial.

8. Coada de elefant

© CallMeKudu/reddit

Atunci când te gândești la cum arată o coadă de elefant îți vine în minte ceva subțire, de mici dimensiuni, care nu sare în ochi. De fapt, la capătul cozii de elefant sunt niste fire aspre ca la o perie. Triburile africane le folosesc la confecționarea brățărilor.

Sursa