8 mituri despre produsele cosmetice mai ieftine, pe care trebuie să le uiți

Magazinele de produse cosmetice sunt pline cu diverse oferte. Orice produs poate fi procurat fie la prețul de 10 roni, fie 110 roni. Specialiștii deseori susțin că produsele ieftine au o calitate proastă și, pe lângă asta, pot afecta sănătatea. Și, într-adevăr, așa și este. Un element important în alegerea produselor cosmetice nu este prețul, ci compoziția și termenul de valabilitate. Vă prezentăm în cele ce urmează 8 mituri despre produsele cosmetice, la prețuri mai accesibile.

Mitul 1. Produsele cosmetice ieftine provoacă acnee

Acesta este unul dintre cele mai populare mituri. Pentru apariția acneei, nu numai factorii externi sunt responsabili, ci, în primul rând, fluctuațiile hormonale. Imperfecțiunile nu vin de la suprafața pielii, ci din schimbările hormonale care afecteaza întregul corp, inclusiv pielea. Dacă vă confruntați cu probleme de piele, trebuie să vă adresați la medic. Este important să respectați dieta și să vă îngrijiți corect pielea. Serul, crema, fonul de ten vă pot afecta pielea, indiferent de prețul lor.

Mitul 2. Produsele cosmetice mai ieftine sunt de calitate slabă

Această afirmație este cunoscută de multe femei, deși aceasta nu are niciun argument. Când vorbim despre cosmetice, cea mai mare atenție trebuie acordată compoziției produsului. Dacă citiți cu atenție etichetele produselor ieftine și a celor scumpe, veți constata, în multe cazuri, că au aceeați compoziție.

– Atunci când vorbim de produsele cosmetice decorative, o atenție deosebită trebuie acordată prezenței în compoziție a materialelor plastice și a substanțelor nocive, precum: aluminiul, parafină, formaldehidă. Aceste substanțe contribuie la distrugerea pielii.

– Dacă ne referim la produsele cosmetice de îngrijire, atunci etichetele acestora trebuie să fie citite minuțios. În produsele bune se conțin bacterii vii, ingrediente naturale, uleiuri vegetale și esențiale, precum și vitamine. Important – într-o cremă de calitate, toate componentele active și utile, trebuie să fie indicate la începutul listei. Cu cât componentele sunt indicate mai devreme, cu atât procentul că acestea se conțin în cremă este mai mare.

Mitul 3. Fondul de ten ieftin acoperă porii

Încă din timpuri se cunoștea că utilizarea fondului de ten acționează negativ asupra pielii. Acesta acoperea porii, provocând astfel inflamații. Scopul acestuia era de a „masca” imperfecțiunile feței. Acele vremuri au trecut de mult. Astăzi, formula produselor s-a schimbat dramatic: toate componentele care se conțin în acest produs, au scopul nu numai pentru a crea un machiaj fără cusur, dar și pentru a proteja și trata pielea.

Mitul 4. Pensulele mai ieftine pentru machiaj nu sunt calitative

Un alt mit se referă la faptul că atunci când procurăm pensule pentru machiaj, acestea trebuie să fie naturale și scumpe. Dar nu este așa! Puțini oameni cunosc că pensulele naturale au proprietatea de a absori texturi cremoase și astfel este imposibil să le spălați. Bacteriile acumulate la nivelul acestora pot provoca inflamații.

Atunci când procurați pensule pentru machiaj, nu trebuie să țineți cont de preț, ci de următoarele reguli:

– Trebuie să spălați pensulele cel puțin o dată pe săptămână ( pentru texturi lichide – după fiecare utilizare). Vă sfătuiesc să vă cumpărați șervețele speciale, șampon sau dezinfectante pentru curățarea acestora.

– Trebuie să uscați pensulele!

Mitul 5. Trebuie utilizate doar cosmeticile naturale

Produsele cosmetice utilizate în machiajul profesional nu este atât de bun pentru piele, deoarece acestea nu o hidratează și nu o hrănește, în schimb este rezistent (atunci când dansezi sau faci sport). Aceste produse sunt scumpe, dar nu putem să vorbim și despre calitatea acestora. Cu siguranță că nu ai nevoie de produse cosmetice profesionale pentru fiecare zi, pentru că acestea nu se gândesc la piele.

Mitul 6. Produsele cosmetice ieftine nu durează mult timp

Aplicați corect machiajul? Este o regulă atunci când vorbim de aplicarea machiajului. Există o așa-numită ordine inversă a aplicării machiajului, atunci când ochii sunt mai întâi „gata”, apoi fața. Acest tip de machiaj se folosește atunci când timpul este limitat (mireasa a întârziat la salon) sau așa preferă makeup artistul, fiind obișnuit cu aceasta. Procedura tradițională de aplicare a machiajului este următoarea: curățarea pielii, aplicarea unei creme hidratante de zi. Pe buze – un balsam. Dacă faceți acest pas la sfârșit, nu veți putea face conturul. Fondul de ten se folosește pe toată fața, cu excepția ochilor. Vom utiliza corectorul pentru pielea din jurul ochilor. Fixăm machiajul cu o pudră, în aceeași nuanță. Niciun machiaj nu este complet fără tuşa finală dată de mascara.

Mitul 7. Când cumpărăm produse cosmetice mai ieftine, plătim doar pentru produsul în sine

Toate întrebările se rezumă la produsul în sine. Doar companiile mari pot efectua teste de laborator costisitoare, folosind inovații revoluționare. Acest lucru este deosebit de important la producerea produselor anti-îmbătrânire. De regulă, ingredientele și moleculele cele mai active sunt selectate pentru a asigura rezultate maxime. În plus, companiile mari au capacitatea de a realiza studii separate asupra produselor hipoalergenice.

În mărcile profesionale de lux și scumpe, uleiurile organice și rafinate sunt utilizate ca bază pentru creme. Aceste mărci au capacitatea de a utiliza doar conservanți scumpi și hipoalergenici. Când se utilizează extracte din plante, se pune accentul pe puritatea și originea organică a acestor componente.

Calitatea materiilor prime, eficacitatea produselor și siguranța acestora, nu pot fi aceleași ca în produsele cosmetice mai ieftine. Există ingrediente mai sigure, mai testate și mai eficiente în produsele cosmetice scumpe. Texturile delicate și aromele scumpe – sunt un subiect special pentru mărcile de calitate.

Mitul 8. Produsele cosmetice ieftine au aceleași ingrediente ca și cele scumpe

Indiferent de componentele pe care le conțin produsele, întotdeauna există o diferență în ceea ce privește calitatea acestora. Vitamina C, de exemplu, există în multe forme diferite în produsele cosmetice. În preparatele scumpe se folosește fosfat de ascorbil de magneziu – este mai stabilă în apă și conferă strălucire pielii. Vitamina C la mărcile bugetare este prezentă în concentrații scăzute și într-o formă volatilă, care este distrusă foarte repede.

Deci, ne place sau nu, toate evoluțiile inovatoare, care au un anumit impact, trebuie să fie căutate în mărci de lux și profesionale scumpe.