8 modalități prin care ești mințit la angajare, pentru a fi plătit mai puțin

Cei care au trecut cel puțin o dată prin procedura de recrutare, cunosc faptul că angajatorii încearcă să „înflorească” un pic realitatea ca să te ademenească mai ușor.

Acesta este și unul dintre motivele migrației excesive în câmpul muncii – oamenii nu pot rămâne să activeze în condițiile care inițial nu au fost enunțate sau care au fost spuse, dar cu jumătăți de adevăruri.

Îți prezentăm mai jos o parte din vicleșugurile de care se folosesc angajatorii când vor să ia pe cineva să lucreze pentru ei.

Salariul

De obicei, la interviu se aduce la cunoștință mărimea salariului brut, adică cel fără taxele și impozitele reținute. De aceea, este indicat să te interesezi de salariul net pe care îl vei avea.

Avansarea profesională

Adesea, ți se promite o oportunitate frumoasă de avansare în carieră, dar în realitate sunt avansați doar cei „apropiați”. Acest aspect trebuie să-l afli în mod cert de la viitorii colegi.

Răspunderea materială

Ai grijă ce acte de răspundere materială semnezi. S-ar putea ca pe lângă lucrurile necesare pentru muncă să primești și niște datorii de la predecesorul tău.

Oficiul

Cel mai probabil, că interviul va avea loc într-un birou impresionant, care te va atrage să lucrezi. S-ar putea după aceasta, însă, să te pomenești cu lucrul într-un subsol. De aceea, nu tebuie să te rușinezi să soliciți să ți se arate viitorul tău loc de muncă.

Funcția

Atunci când te angajezi și începi să lucrezi, verifică dacă funcția la care crezi tu că te-ai anagajat, coincide cu cea care crede angajatorul că te-a angajat. Să nu să se întâmple că îndeplinești atribuții de șef, dar să fii plătit ca și specialist.

Penalitățile

Dacă te-ai pomenit cu „tăieri” din salariu pentru întârzieri, pauze sau o vestimentație nepotrivită, trebuie să cunoști că penalitățile pentru astfel de „încălcări” nu sunt prevăzute de lege.

Lucrul suplimentar

Dacă ți s-a promis un orar de lucru de 8 ore, dar de facto ești obligat să lucrezi vreo 10-12, trebuie să ceri suplimentul la salariu pentru orele lucrate în plus.

Salariu de bază + premii

Dacă salariul tău este format dintr-un salariu mic și un premiu impunător, să știi că există riscul, ca frecvent să rămâii fără cel din urmă. Trebuie să soliciți ca toate plățile să fie realizate în mod oficial, iar neachitarea unor părți din salariu să fie motivate.

Sursa