9 secrete despre care frizerii nu o să-ți spună

Știm cu toții că trebuie să avem încredere în profesioniști, dar nu întotdeauna părăsim salonul pe deplin mulțumite. Industria de frumusețe este plină de servicii și vrei să le încerci pe toate, mai ales în scaunul frizerului. Schimbarea coafurii și a culorii părului este cel mai simplu mod de a simți o schimbare în tine. Dar te vei putea bucura de schimbare numai dacă cunoști unele secrete ale „îmblânzitorilor de păr”.

Foarfecele de filat nu este pentru toată lumea

Foarte des coaforii întreabă dacă să îți rărească firele sau nu. Răspunde cu DA doar dacă ai ai mai încercat deja foarfecele de filat și după aceea ai fost mulțumită.

Ideea este că nu orice tip de păr este potrivit pentru o astfel de trărire. De exemplu, următoarele tipuri de păr nu pot fi tunse cu astfel de foarfece:

– părul rar;

– părul subţire;

– părul aspru (mai ales nuanțe deschise);

– părul puternic buclat.

Acest lucru este plin de consecințe neplăcute: părul poate deveni fragil și pufos. Unii profesioniști cred în general că rărirea este creată pentru meșterii leneși sau fără experiență care o fac inutil și astfel își ascund greșelile. Orice idee de coafură poate fi realizată cu foarfecele normal.

Îndreptarea cu keratină nu vindecă părul

Poți găsi multe opinii opuse în ceea ce privește îndreptarea părului cu keratină, cu toate acestea, trebuie amintit că, indiferent cât de hrănitoare și de înaltă calitate este compoziția, prelucrarea părului are loc la temperaturi foarte ridicate. La 220 de grade (gândește-te, aceasta este temperatura la care se coace carnea), structura părului se schimbă inevitabil, ca în cazul oricărei proceduri termice și chimice.

După îndreptarea cu keratină, părul strălucește datorită faptului că este lăcuit cu siliconi foarte încălziți, iar acesta este doar un frumos „învelitor”. De asemenea, unii experți menționează și problema pericolelor formaldehidei eliberate în timpul procedurii.

Dacă nu urmezi tehnologia de vopsire și curling, îți poți distruge părul

Cel mai des, tehnologiile de vopsire și curling pot fi aplicate greșit. Și asta nu se face intenționat, ci, uneori, din lipsa de experiență a stilistului. Dacă aceasta este prima ta. vizită la salon și nu ești sigur că totul este realizat profesional, solicită ca diluarea vopselei și a soluției chimice să se facă în fața ta.

Se întâmplă ca frizerul să nu aibă un agent oxidant cu procentul necesar sau amestecul pentru curling să se dovedească a fi prea gros, astfel el începe să-l dilueze cu apă. Adică încearcă să aducă soluția la consistența dorită sau să reducă procentul de oxidant cu mijloace improvizate. Dacă se întâmplă acest lucru, este mai bine să amâni sesiunea de vopsire sau curling pentru o altă zi, când salonul va dispune de toate preparatele necesare.

Tunsorile frecvente nu sunt un catalizator pentru creșterea rapidă a părului

Se crede că, dacă te tuzni părul o dată la o lună și jumătate, acesta crește mai repede. Dar părul nu este o plantă care este ciupită la vârf și încolțește din nou. Și foarfecele în acest caz nu joacă rolul unui grădinar inteligent.

Dacă îți crești părul la o anumită lungime, potrivit stilistului de top din Los Angeles, Justine Mardjan, „Tot ce ai nevoie este să-ți păstrezi părul sănătos, să-ți îngrijești capetele și să-ți tunzi părul de câteva ori pe an. Crede-mă, este suficient. ” Asigură-te că părul nu se despică sau rupe, atunci va trebui să vizitezi frizerul pentru a-l repara.

Nu există păr rebel, ci îngrijire și tunsoare nepotrivită

Dacă scoafarea de dimineață a început să dureze mai mult, iar rezultatul nu mai este satisfăcător, trebuie să schimbi stilistul. Caută un profesionist care îți poate oferi o tunsoare potrivită pentru tine. El ar trebui să acorde atenție la:

-structura parului;

– pe direcția creșterii părului;

– la rigiditate;

–  forma capului, trăsături faciale;

– la stilul tău.

Este o idee interesantă cu privire la acest lucru: roag-ți frizerul să te tundă, astfel încât după ce ieși din valurile mării, să nu trebuiască să fugi după bigudiuri și un uscător de păr. În acest caz, stilistul va ține cu siguranță cont de forma naturală a părului tău.

Mai bine tunsă insuficient, decât prea mult

Ia în considerare situația în care un client vine la coafor și comandă o anumită lungime de păr, de exemplu, nu mai scurt decât lobul urechii. Frizerul începe să tundă lungimea părului ud și îl face drept până la ureche. Dar după uscare, părul devine mai scurt. Astfel, asigură-te că stilistul nu se lase purtat de valul muncii sale și să taie prea mult. Acest lucru este deosebit de periculos atunci când vine vorba de breton, aici este important fiecare milimetru. Pe părul ud, ar trebui să existe o rezervă de lungime.

Dacă îți cade părul, trebuie să mergi nu la coafor, ci la tricholog

Cauza fragilității, căderii părului și despicarea ar trebui căutată în primul rând în corp. Dermatolo-trichologul te poate ajuta. Fără analize de sânge și hormonale, este imposibil să afli care e cauza modificărilor adverse. Trei fiole scumpe de la un stilist nu îți pot rezolva problema de sănătate.

Un coafor nu ar trebui să se transforme într-un manager de vânzări

În multe saloane, se obișnuiește să se perceapă bonusuri pentru vânzarea de produse cosmetice, servicii și proceduri suplimentare. Dacă ai venit cu un scop specific – să te tunzi, să te coafezi sau să îți vopsești părul, nu te lăsa păcălită prin marketingul trucurilor. Achiziționează un  balsam miraculos data viitoare, după ce consulți un profesionist despre efectul său de „vindecare”. Fii atentă la modul în care se comportă coaforul, acesta nu ar trebui să se transforme într-un manager activ de vânzări.

Transformarea din brunetă în blondă va dura luni de zile

Uneori vrei să-ți schimbi viața și, pentru aceasta, în primul rând, vrei să-ți schimbi radical culoarea părului. Înainte de a începe o mare schimbare, trebuie să știi că aceasta nu este rapidă. De exemplu, pentru a trece de la brunetă la blondă, va dura mai multe sesiuni. O metodă blândă de iluminare treptată a părului implică mai multe vizite la stilist și nu mai mult de o dată la trei săptămâni. Adică transformarea va dura mai mult de o lună. Dacă ți s-a oferit de la Sophia Loren să te transformi în imediat Marilyn Monroe, găsește un alt stilist.