Ce trebuie să faci până la 30, ca la 50 să te simți MINUNAT ?

În urma unui sondaj realizat pe un eșantion de persoane cu vârsta de peste 5o de ani, cărora li s-a cerut să formuleze careva recomandări pentru persoanele cu vârsta de 30 de ani, astfel încât să le prindă  bine în viitor, s- a alcătuit o listă simplă de sfaturi, dar plină de înțelepciune și experiență de viață.  

Ceea ce trăiești nu este ceea ce ți se întâmplă; este ceea ce faci cu ceea ce ți se întâmplă.    

1.Lepădați fumatul. Este scump, miroase neplăcut și cu o garanție de 100 % va influența sănătatea.

2.Folosiți o cremă cu protecție solară. Vrei riduri, o piele uscată, subțire și iritată, vânătăi de la orice atingere? Dacă nu, utilizează o cremă.

3.Începeți a economisi bani. Este un sfat banal, plictisitor și neinteresant, dar este foarte necesar. Începe să economisești de la 30 de ani, vârsta când îți mai rămân bani de- o parte, astfel vei putea să aduni o bună rezervă.

4.Mențineți (sau restabiliți) bune relații cu rudele. Chiar dacă consideri că e greu a face față unor rude pe care de- a dreptul le detești, trebuie  înveți să te pui bine cu rudele. Relațiile de rudenie sunt foarte importante. Cu timpul veți înțelege că asta și este o mare avuție.

5.Adunați amintiri, dar nu lucruri. Voi sunteți experiența voastră de viață. Este foarte trist să te trezești la 50 de ani și să înțelegi că în afară de bunuri materiale, nu ai adunat nimic. Amintirile nu le poți arunca și ele niciodată nu se vor devaloriza.

6.Învățați să dați. Faceți fapte bune. Dă altora ce le aduce bucurie. Dar fă asta cu suflet și din toată inima. Nu aștepta nimic în schimb. Atunci și tu vei fi în pace cu tine însuți.

7.Faceți sport. Este într- adevăr important. Du un mod activ de viață acum, atunci vei fi destul de activ și la peste 50. Nu acumula kilograme. Păzește organismul și corpul în normă.

8.Învățați să vă bucurați de ceea ce aveți. Fericirea înseamnă mult mai mult decât gloria și succesul. În loc să vă tânguiți, bucură- te. Și te vei simți chiar fericit.

9.Încetați să amânați lucrurile. Vrei o schimbare? Ceva nou? Atunci începe astăzi. Timpul chiar se accelerează după 30.

10.Respectați regimul zilei. Săturați- vă de somn. Dormi suficient. Scoală- te și culcă- te la aceeași oră. Scapă de insomnii.

11.Aveți grijă de dantură. Cu vârsta, problemele cu dinții avansează. Tratamentele costă timp și bani. Așa că tratează dinții odată cu apariția problemei.

12.Fiți curioși. Aventurează- te! Fă fotografii!Aceste amintiri te vor încălzi și la bătrânețe.

13.Încetați să mâncați porcării. Bani poți câștiga foarte mulți și să- i cheltui pe orice. Dar sănătatea nu o poți cumpăra.

14.Citiți măcar 10 cărți bune pe an. Creierul tău simte nevoia permanentă de a se dezvolta. Încetează cu jocurile la calculator și mai ia o carte.

15.Învățați să meditați. Asta îți va lua un piculeț de timp, în schimb urmările pentru viața ta vor fi de mirare. Cercetările demonstrează efectul benefic al meditărilor.

16.Călătoriți. Cât mai mult. Călătoriile ne schimbă. Ele ne ajută să găsim răspunsuri la multe întrebări. Călătoriile ne inspiră, ele ne fac să uităm de teamă. Ele ne ajută să ne simțim vii.

17.Încetați să vă comparați cu altcineva. Începe drumul tău! Devino puternic!

18.Duceți o agendă. Riști să pierzi multe amintiri scumpe. Notează- le. Și numaidecât păstrează fotografiile.

19.Păstrați- vă prietenii. Ține-te de oamenii care te ajută să te simți mai bine, care te provoacă prin exemplul lor, care într- adevăr vă plac. Râzi cu ei. Fă trăsnăi. Bucură- te de viață.

20.Găsiți- vă locul. Nu este chiar așa de ușor în realitatea zilelor noastre.Dar fă tot posibilul ca să ai unde să te întorci și principalul, acolo să- ți fie bine.