Cele 10 lucruri FOARTE IMPORTANTE de făcut dimineața

Marcus Aurelius (împărat roman) spunea: „Când te trezești dimineața, gândește- te ce privilegiu prețios ai să fii în viață, să respiri, să gândești, să te bucuri, să iubești”. Într- adevăr, noi ne creăm propriul Răsărit, nu începeți ziua cu bucățile zilei de ieri, fiecare dimineață este un nou început, un singur gând pozitiv dimineața îți poate schmba întreaga zi!!! Tuturor le- ar plăcea dimineața dacă ar începe mai târziu ))),  dar luați aminte: DACĂ PIERZI O ORĂ DE DIMINEAȚĂ,VEI UMBLA TOATĂ ZIUA DUPĂ EA.

1.Meditează

Meditația, un simplu ciclu: inspiri- expiri îți redau sentimentul de calm, calmul îți oferă siguranță. Acordă- ți câteva minute de liniște, uită de verificarea poștei electronice, a notificărilor pe Facebook. Meditația îți conferă forțe lăuntrice, posibilitatea de a te concentra pe ceea ce ai de făcut toată ziua.

2.Fii recunoscător

Fii recunoscător pentru ceea ce ai. Începe- ți ziua cu a fi recunoscător ție însuți pentru micile reușite pe care le ai, le vei avea. Asta îți va crește sentimentul de autorealizare și percepția sinelui. În fine, vei înțelege că ceea ce ai ți se datorează și ești tare!

3.Planifică- ți ziua din timp

Planificarea din timp îți garantează o repartizare efectivă și productivă a timpulu. Lege de aur: soluționează- ți problemele în ordinea apariției lor. Toate la rând și toate la timpul lor.

4.Bea un pahar cu apă

Organismul nostru este deshidratat după somn, de aceea este un RITUAL: a bea apă îndată după trezire. Se recomandă de băut în orele dimineții jumătate din norma zilnică de apă. Aceasta ajută la detoxifierea organismului, reduce starea de foame și IMPORTANT: reduce considerabil rescul apariției durerilor de cap.

5.Gimnastica

Nu e ușor să te impui să faci gimnastica de dimineață, având și argumente forte precum: urmează o zi grea de lucru, criză de timp. Atunci rezervează- ți doar 3 minute pentru a face câteva întinderi „sănătoase”, încât să auzi oasele trosnind, să simți cum sângele ți s- apornit, pielea s-a încălzit. Să știi că sunt foarte importante aceste 3 minute! Reduce stresul, previne durerile spinale.

6.Ascultă muzică)))

Bucură- te de muzică dis- de- dimineață, bucură- ți și vecinii care nu au program în acea dimineață ))) și încarcă- te cu energie pozitivă. Este demonstrat că muzica sporește MOTIVAȚIA și RANDAMENTUL.

7.Zâmbește!

Zâmbește când îți faci toaleta de dimineață în fața oglinzii, zâmbește în contact cu oamenii, nu doar cu cei din gașca ta, dar cu toți. Zâmbetul îi va predispune pe oamenii din jur către tine. Și nu uita: OAMENII DE SUCCES SUNT ZÂMBĂREȚI ȘI POZITIVI!

8.Aranjează ceea ce nu ai reușit noaptea

Nu lăsa lucrurile la nimereală, nu lăsa vesela nespăltă, în general, nu lăsa dezordine. Ceea ce lași dimineața, zi de zi, va deveni o normă și va crește în LENE.

9.Lucrul cel mai greu și important să- l faci de dimineață

Ți- ar părea că cel mai bine e să faci o sumedenie de lucruri mărunte de dimineață, ca să ai timp apoi…FALS! Rezolvă de dimineața ceea ce este mai GREU și IMPORTANT, pentru că celelalte se vor rezolva și mai bine, și mai repede. E regulă! Și mai este un avantaj al acestei strategii: lupți cu acel parazit: „lasă că pe urmă”.

10.Nu permite veștilor rele să- ți strice ziua

Problemele în viață sunt doar atitudinile noastre față de ele. De ce să- ți strici ziua cu cele neplăcute? Vestea durează câteva secunde, iar tu- ți distrugi următoarele câteva ore! Așa procedează doar ratații, care pierd Valorosul pe NIMIC! Creează- ți o atitudine pașnică față de probleme și viața chiar îți va părea frumoasă. ZIUA BUNĂ SE CUNOAȘTE DE DIMINEAȚĂ!!!

Nu uitați, o oră de dimineața  e ca două după- amiaza