Citate fenomenale, la dispoziția dumitale

       Cele mai vitale citate din istoria lumii, ideile geniale ale oamenilor iluștri.

     Deseori frazele importante sunt spuse sau scrise întâmplător, dar tot rămân actuale cu trecerea secolelor. Acest bagaj intelectual al omenirii se naște din aforisme, zicători, interviuri, înscrisuri sau dialoguri ale oamenilor importanți din trecut și prezent.

      Vestitul blogger rus Dmitry Chernyshev (mi3ch), în mod regulat publică în jurnalul său citatele personalităților remarcate și după părerea mea nimeni nu o face atât de bine. Alese cu gust și în momentele potrivite, aceste grăunțe de înțelepciune umană ne dăruiesc inspirația către noi idei și fapte frumoase. Aceste citate te vor ajuta să privești lumea, precum și propria ta persoană, într-un mod inovativ.

    Suflare.ro a adunat aici cele mai bune zicători ale oamenilor cu o minte ageră, din trecut și prezent, care te vor face să te bucuri de viață, și să-ți recapeți încrederea într-un viitor mai bun.

1

Ai dormit milioane și milioane de ani. Cât de minunat ar fi să te trezești mâine dimineața. De ce nu ai face-o? (Kabir)

.

2

Dacă nu ești gata să vezi mai mult decât ceea ce vezi, atunci nimic nu vei vedea. (Ruth Bernhard)

.

3

Atunci când oamenii de artă se adună la un loc, ei discută formele, structurile și sensurile. Când pictorii se adună, tema principală de discuție este: unde se pot cumpăra solvenți mai ieftini. (Pablo Picasso)

.

4

Stăruite să fii bun și înțelegător cu părinții tăi. Dacă simți nevoia de a te revolta, răscoală-te împotriva celor care nu-s atât de sensibili. Părinții sunt o țină prea aproape, distanța este atât de mică încât nu poți să tragi decât în țintă. (Joseph Brodsky)

.

5

În vârfurile munților nu vei putea găsi decât acel Zen, pe care tu însăți îl vei aduce. (Robert Pirsig)

.

6

Unul și același cuvânt sună diferit la scriitori diferiți. Unul își răvășește întreg sufletul pentru un cuvânt. Altul îl scoate din buzunarul paltonului. (Charles Peguy)

.

7

Viața mea a fost plină de nenorociri dure, majoritatea din care niciodată nu s-au întâmplat. (Michel Montaigne)

.

a

O intruziune neașteptată a frumuseții. Iată ce este viața. (Saul Bellow)

.

8

Dacă îți închipui că ești o continuă bătălie, ți se pare că retragerea este imposibilă. Tu nu ești o bătălie. Tu ești un câmp de luptă.

.

9

Ideea primordială – să mori tânăr, cât de târziu este posibil. (Ashley Montagu)

.

10

Singurele gânduri adevărate – gândurile celui ce se îneacă. Celelalte – retorică, postură, bufonerii interioare. (Jose Ortega y Gasset)

.

11

Nu vreau să fiu geniu, am destule probleme, pur și simplu încerc să fiu om. (Albert Camus)

.

12

Pasiunea este ingredientul indispensabil al frumuseții. (Charles Baudelaire)

.

13

Fii mai bun, cânt aceasta este posibil. Ia aminte, aceasta este posibil mereu. (Dalai Lama)

.

14

Dacă Galileo ar fi spus sub formă de versuri că Pământul se rotește, inchiziția l-ar fi lăsat în pace. (Thomas Hardy)

.

15

Având 47 de ani, sinceră vă spun, tot ceea ce îmi era sortit să aflu, am aflat până la 7 ani. Cealaltă perioadă – conștientizam. (Marina Țvetaeva)

.

16

Simplifică, după aceasta adaugă ușurime. (Colin Chapman)

.

17

Poezia se începe precum un nod în gât. (Robert Frost)

.

18

Moralitatea, etica, obiceiurile, legile, credința, învățătura – sunt niște mărunțișuri. Într-adevăr important este ca ceea ce-i încântător și frumos să devină normalitate. (Henry Miller)

.

19

Eu niciodată nu ascult pe nimeni din cei care critică călătoriile mele cosmice, atracțiile sau gorilele mele. Când aceasta se întâmplă, eu pur și simplu îmi strâng dinozaurii și ies din încăpere. (Ray Bradbury)

.

20

Chiar dacă ai fost destul de cretin, încât să te manifestezi – nu te îngrijora, ei nu te văd.  (Henri Michaux)

.

21

Dacă crezi că deja ai devenit iluminat, încearcă pur și simplu să petreci o săptămână împreună cu familia ta. (Baba Ram Dass)

.

22

Este timp să lucrezi și timp să iubești. Niciun fel de alt timp nu-i. (Coco Chanel)

.

23

Există crăpături în orice, prin care pătrunde lumina către noi. (Leonard Cohen)

.

24

Trecând prin noi înșine, întâlnim furători, stafii, giganți, bătrâni, tineri, neveste, văduve, frați-rivali. Dar mereu ne întâlnim pe noi înșine. (Joyce)

.

25

Oamenii cred, că ei încetează să se îndrăgostească atunci când îmbătrânesc, deși, ei îmbătrânesc atunci când încetează să se îndrăgostească. (Marquez)

.

26

Cea mai mare crimă – să te prefaci. (Kurt Cobain)

.

27

Eu nu-i invidiez pe oamenii care n-au în capul lor tabloul lumii finisat, dintr-un simplul motiv – evident, ei greșesc. (Salman Rushdie)

.

28

Ultimul om de pe Pământ stătea într-o cameră. În ușă cineva a bătut. (Frederic Brown)

Articol inspirat din: ADME