![J2baqeEu4on7Mm[1]](https://suflare.ro/wp-content/uploads/2017/09/J2baqeEu4on7Mm1.png)
O relație este un parteneriat benevol și n-ar trebui să vină cu atitudinea de stăpân-slugă. Iată câteva greșeli simple, pe care nici nu le observi, dar care-ți transformă relația într-o deprindere plictisitoare. Pentru a nu ajunge să te plângi prietenilor pe relația ta, trebuie să distrugi câteva mituri, și aici chiar nu vom vorbi despre sex. Sexul contează, dar o relație durabilă și sănătoasă nu are nevoie de temelie.
Iată câțiva pași pe care poți să-i urmezi pentru a-ți face femeia fericită, iar o femeie fericită face să strălucească toate în casă. Nu există nimic mai frumos decât o femeie care iubește. Partenera/soția/prietena nu vă aparține. Nu este un obiect pe care-l dețineți și nici angajata voastră, nu e obligată să vă facă nimic.
Bine, să trecem pe mituri.
1. Femeia trebuie să gătească! Nu, nu e neapărat. Mai ales că oamenii de știință au demonstrat că bărbații gătesc mai bine decât femeile, au mai multă imaginație la bucătărie și că, absolut toți bărbații, pot găti, dacă vor. Asta se trage încă din vremurile când mergeam la vânătoare și trebuia să ne hrănim cumva din vânat. Dincolo de asta trebuia să aducem cele mai bune bucăți acasă, familiei, de aia am început să improvizăm în a găti din ce ne rămâne. Și o făceam bine. Mai e un fapt demonstrat, bărbații sunt mai egoiști la bucătărie. Ei gătesc pentru dânșii, iar femeile pentru altcineva. Asta iar vine din istorie, dar despre asta altădată.
2. Un bărbat nu spală vesela! De ce? I-ar cădea mâinile sau i s-ar usca? Mai ales că mănâncă toți. Bine, aici se poate intra în retorică nițel. Cel mai corect e, zic unii, ca să spele vesela cel care n-a gătit. Adică eu gătesc – tu speli vesela. Alții zic că e ok să fie stăpân până la final cel care a intrat deja la bucătărie să gătească. Asta e valabil dacă vă împărțiți, adică o zi gătești tu, o zi ea. Dar nu e neapărat. Imaginează-ți ce simplu ar fi tot dacă fiecare și-ar spăla farfuria lui, la final n-ar rămâne nimic în lavoar. Dragi bărbați nu vă fie frică, nu e rușinos să speli vesela. Uneori e chiar vesel.
3. Lasă-mi lucrurile acolo unde-s! Ne place să ne aruncăm lucrurile peste tot prin casă. Asta e încă din copilărie, pentru că știm că oricum va veni mama să le ia. Prieteni, trebuie să știm că iubita noastră nu ne e mamă. De ce să-ți lași ciorapii și lenjeria peste tot prin casă și prin asta să dai și exemplu copilului, dacă-l ai, dacă se poate pur și simplu pune tot la locul lui? Toate își au locul lor într-un cămin, sau, cel puțin, ar trebui să-l aibă.
4. Dacă ieșim undeva, doar îndoi! De ce? Ieși să plimbi vreun animal de companie? Faptul că suntem geloși în relații nu rezolvă problemele relației, doar le agravează. O relație sănătoasă înseamnă încredere. De fapt orice relație interpersonală se bazează pe asta, pe încredere. E foarte sănătos să ai aer în relație și periodic să ieșim să ne vedem prietenii sau prietenele fără codițe.
5. Eu am dreptate, tu nu! Serios? În retorică se naște adevărul, spuneau vechii înțelepți. Atunci când vii cu argumente și convingi. Și totuși mai e și fraza care zice că: fiecare cu adevărul lui. N-ar trebui să fim prea insistenți ci să încercăm să ajungem la un compromis. Întotdeauna se poate ajunge la un compromis, oricât de complexă și complicată n-ar fi situația. Important e să discutați cu răbdare și echilibru orice subiect.
6. Eu cu banii mei, tu cu banii tăi! E bine să aibă fiecare banii lui, dar nu uitați de banca comună. Nu mai sunteți 1+1 ci 2 întreg, așa că trebuie să gândești ca pentru doi. Ideal e să ai o pușculiță pentru cheltuielile comune, dincolo de banii pe care ți-i lași ție. Sigur că cel mai sănătos e ca subiectul banilor în cuplu să nu fie motiv de ceartă niciodată. Dacă sunteți împreună la greu, veți fi și la bine. Dacă sunteți numai la bine, cum vă va fi la greu?
7. Eu te iubesc mai mult! Nu știu cât de sănătos e să te întreci în asta. Un bărbat ar trebui să-i acorde maximă atenție iubitei sale. Citisem undeva că o femeie în relație trebuie să iubească mai mult, pentru că în mare parte, greul relației revine pe umerii ei. Ea va sta acasă cu copilul cât el va munci, ea va avea grijă de cămin și de cheltuieli, ea va avea grijă ca în cămin să fie cald și luminos. Bărbatul trebuie s-o poarte pe palme, restul le face ea.
Aici sunt câteva indicii care te vor ajuta să ții focul relației aprins mai mult decât îți imaginezi. Și nu uita că nimeni nu îi e dator nimănui, toate trebuie făcute cu drag. Cam asta e.