Cum obținem o coafură cu volum în creștet? 5 soluții contemporane.

Tunsorile feminine cu volum în creștet arată foarte elegant, stilat și contemporan. Asemenea soluții sunt potrivite atât pentru femeile cu o formă rotundă a feței, cât și pentru cele cu fața pătrată, conferind volum suplimentar părului și un aspect vioi figurii. În acest sens, tipurile de coafuri pot varia în funcție de aspectul și parametrii fiecărei persoane, iar pentru a găsi împreună cu tine soluția care ți se potrivește, îți propunem să treci în revistă 5 opțiuni universale, care rămân actuale chiar și în perioada contemporană.

1. Tunsoarea Bob

Un avantaj esențial al acestei tunsori este că se potrivește atât femeilor aflate în floarea vârstei, cât și celora ajunse la o vârstă mai elegantă. Plus la asta, părul va arăta bine, chiar și dacă nu este coafat.

Bob-ul accentuează armonios ovalul feței și ascunde subtil forma neregulată a pomeților, este ușor de întreținut și rămâne o soluție fresh și versatilă.

Acesta poate fi reinventat ușor în dependență de preferințe și sezon. De la breton – la cărări laterale, indiferent de formă, tunsoarea bob reprezintă o soluție de o eleganță universală.

2. Tunsoarea Pixie

Tunsoarea Pixie și-a făcut apariția la începutul anilor 50′ ai secolului trecut și a devenit atât de îndrăgită în rândul sexului frumos, încât nu și-a pierdut din popularitate nici până astăzi.

Deși, în versiunea sa canonică, tunsoarea este scurtă și arată destul de dârz, masculin, astăzi vei putea găsi o mulțime de variante lungi sau asimetrice, care arată foarte enigmatic, senzual și feminin.

Iar amatoarele de experimente, pot vopsi anumite porțiuni pentru un plus de individualitate și finețe.

3. Tunsoarea Carre

Una din tunsorile universale, care nu vor rămâne niciodată în afara timpului și își vor păstra pentru totdeauna actualitatea este tunsoarea Carre. Universalitatea acesteia se explică, în mare parte, prin faptul că se potrivește pentru lungimi diferite, atât pentru păr ondulat, cât și drept, atât pentru opțiuni cu breton, cât și fără.

Ușoară la îngrijire, adaptabilă, elegantă, această coafură se potrivește pentru oricare formă a feței, orice vârstă și orice ținută. Un alt avantaj este că poți obține și mai mult volum dacă alegi varianta – Carre pe picior.

4. Aurora

Tunsoarea Aurora a cunoscut vârful popularității la mijlocul anilor 80′, datorită stilului disco, atitudinii lejere și dispoziției frivole în rândul societății, dar se bucură de popularitate și astăzi.

Aceasta e potrivită pentru femeile de toate vârstele, e foarte ușor de manipulat și poate fi realizată indiferent de forma și lungimea părului, corectând vizual ovalul feței. Aurora este o coafură permisivă, recomandată în special femeilor de peste 35 de ani, datorită faptului că întinerește vizual expresia feței.

5. Tunsoarea în scări

Secretul acesteia constă în faptul că fiecare șuviță care urmează este mai lungă decât șuvița precedentă, fapt care oferă părului volum suplimentar, iar femeilor un aspect juvenil, senzual și romantizat.