Cum să alegi lungimea părului potrivită pentru tine

Este vorba despre cea mai populară tunsoare din toate timpurile – carré. Această coafură va rămâne supra-solicitată pentru multă vreme, deoarece nimeni nu vrea să renunțe la ea și, se pare că nici nu o va refuza. Căci este o tunsoare foarte feminină și elegantă și, în plus, este foarte convenabilă și ușor de întreținut, ceea ce este avantajos, raportând la tempoul zilelor noastre.

De fapt, carré este potrivit pentru absolut toate femeile, principalul lucru este să alegi lungimea potrivită pentru forma feței tale.

Nu mă voi opri asupra formei ovale.

Dacă ai astfel de formă, atunci absolut toate tunsori bob, carré și toate bretoanele care se pot face sunt potrivite pentru tine.

În primul rând, să vorbim despre forma triunghiulară a feței, care se caracterizează prin pomeți mai netezi și o bărbie bine definită. Această formă a feței este potrivită pentru toate formele de tunsori de lungime medie – cu lungimea părului care se termină până la gât (de la bărbie până la umeri). Nu există restricții speciale cu privire la forma tunsoarei, singurul lucru important este lungimea acesteia, care nu ar trebui să se termine deasupra bărbie, dacă dorești să aduci vizual forma feței tale cât mai aproape de una ovală.

În ceea ce privește forma feței în formă de inimă, care se caracterizează prin partea cea mai lată și cea mai proeminentă a feței în zona obrajilor și o frunte joasă.

La atenuarea acestei trăsături vine în ajutor tunsoarea carré, cu următoarele caracteristici:

în primul rând, lungimea medie a tunsoarei;

În al doilea rând, un breton-cortină, care va încadra doar partea proeminentă a feței;

În al treilea rând, un breton oblic sau drept, care se termină înainte de începerea obrajilor proeminenți, distrăgând, astfel, atenția din această parte a feței.

În zona obrajilor, nu ar trebui să faci tunsori în trepte care să atragă atenția, este mai bine dacă faci părul drept sau niște bucle curgătoare.

Următoarea formă a feței este pătrată, care se caracterizează printr-o frunte și pomeți largi. Cu ajutorul unei tunsoare, trebuie să înmoi și să nivelezi cât mai mult lățimea feței. În mod ciudat, ți se poate părea, dar o astfel de față nu trebuie ascunsă pe laturi, ci dimpotrivă – deschisă.

Bretonul se va potrivi cu o formă moale, aproape imperceptibilă, dar în niciun caz o formă dreaptă și clară.

Lungimea ideală pentru o față pătrat este cel puțin mai scurt de linia umerilor. Atât părul drept, cât și valurile ușor neglijente vor arăta foarte bine. Sarcina ta este să eviți liniile drepte în tunsoare și să menții o anumită lungime a părului, care, datorită liniei sale verticale, va înmuia vizual forma feței. Este mai bine să ai despărțirea părului laterală, nu centrală, dacă ai forma feței pătrat.

O altă formă a feței este rotundă.

Aici sunt onrăjori pe care vrem să îi ascundem sau ”înmuiem”. Un carre cu despărțire laterală este ideal în acest caz, buclele arată și ele bine, și nici părul drept nu va arăta mai puțin interesant. Este mai bine să refuzi bretonul, iar lungimea tunsorii nu trebuie să fie mai jos de mijlocul gâtului.

Și ultima formă a feței este alungită, care se caracterizează printr-o frunte înaltă, o bărbie lungă.

Și, în acest caz, dorim să „rotunjim” puțin această formă a feței. Pentru aceasta un carre scurt cu breton este perfect.

 

Bretonul poate fi scurt, drept, gros, dar este mai bine să eviți bretonul oblic, deoarece liniile diagonale întotdeauna alungesc vizual aspectul și, în acest caz, nu avem nevoie de asta.

Lungimea maximă a coafurii carre este până la linia bărbiei. Poate fi bucle, păr drept, nu prea contează, principalul lucru este că trebuie să dai volum tunsorii tale, care îți va „rotunji” estetic fața.