Cum să arăți feminin, elegant și tentant, chiar și fără tocuri? 18 soluții universale.

Ritmul accelerat al vieții contemporane ne obligă să luăm decizii în mod operativ și ne dictează o viteză înaltă de deplasare. Însă doar femeile știu cât e de dificil să dai dovadă de viteză și velocitate atunci când ești pe tocuri înalte. Prin urmare, garderoba femeilor a început să fie completată de adidași, mocasini, balerini și alte tipuri de încălțăminte plată sau haine care ne ușurează task-urile atunci când avem programat fiecare minut.

Îmbracă o rochie neagră în stilul lui Audrey Hepburn și vei arăta feminin, elegant și sofisticat, fără să fie nevoie de tocuri. Însăși diva prefera pantofii cu talpă plată, în detrimentul tocurilor. Mocasinii și slip-onii reprezintă o completare alternativă excelentă pentru acest look.

Iar rochia trapez cu pliseuri stă super stilat atunci când e însoțită de o pereche de cizme negre cu șireturi, mai ales pe timp de toamnă sau primăvară.

În timp ce iarna, poți înlocui încălțămintea de mai sus cu o pereche de cizme înalte, fără toc, care arată foarte rafinat și vor face absența tocurilor neobservată.

Hai să facem sarcina un pic mai complexă. Cum vei arată într-un palton, dacă ești lipsită de tocuri? Bine, dacă-l completezi cu cizme elegante din piele, fără a denatura schema cromatică. Imaginea poate fi întregită cu o eșarfă și o pălărie frumoasă.

Iar dacă timpul de afară e bine dispus, poți lejer înlocui cizmele cu o pereche de slip-oni sau balerini, după exemplul Angelinei Jolie.

Să nu uităm de fuste, care te vor ajuta, fără îndoială, să arăți feminin și galant, fără să-ți sacrifici confortul. Anul acesta sunt în modă fustele evazate, creion, plisate, învelite și, desigur, cele cu croială liberă.

Fustele libere arată foarte drăguț cu balerini sau cu cizme cu dantelă și vârf ascuțit.

Taylor Swift nu este o excepție, chiar și cea mai adorată cântăreață de peste ocean pare plictisită de tocuri.

Apropo, niciodată să nu treci cu vederea peste adidași, mai ales că acum e în vogă să îi porți chiar și cu rochii sau fuste, până și bărbații recunoscând că astfel de ținute nu fac femeile să arate mai puțin atractiv. Grijuliu, nu?

Pentru a-ți sublinia elegant fragilitatea, poți folosi o curelușă care îți va evidenția talia. Ce zici de un asemenea model în stil retro?

Sau totuși ceva mai contemporan?

De asemenea, nu ezita să adaugi accesorii integrate armonios. Cel mai important accesoriu din toate este geanta. Îți sugerăm să încerci o geantă de formă pătrată, cu curelușă lungă și tonuri pastelate.

Totodată, îți poți completa arsenalul cu o eșarfă, pălărie, bijuterii, agrafe de păr, astfel încât nimănui nu-i va trece prin gând că ai mai avea nevoie și de tocuri ca să arăți impecabil.

Uite un set de elemente generale care te vor ajuta să-ți compui un look feminin, atrăgător și în vogă, fără a apela la tocuri: nuanțe pastelate, decolteu și fante, volane și danteluțe, accent pe talie, umeri dezgoliți și părul desprins.

În concluzie, tocurile nu sunt un imperativ al feminității și pot fi substituite cu cele mai diverse elemente. Important este să reții că nu hainele fac o femeie atrăgătoare, ci identitatea, sufletul și personalitatea.