Cum să arăți tânără la orice vârstă: 3 idei de tunsori pentru femeile trecute de 50 de ani

Coafura ta este una dintre cele mai importante elemente ale aspectului tău. De aceea, nu este niciodată prea târziu să-ți schimb tunsoarea sau aspectul, chiar și dacă ai trecut de 50 de ani.

O coafură potrivită trebuie să îndepărteze atenția de la modificările legate de vârstă, trebuie să întinerească, să facă imaginea mai proaspătă. Stiliștii recomandă cu încredere să renunți la părul lung după 50 de ani, căci îți face silueta mai deformată, îmbătrânindu-te. Mai mult, cu cât femeia este mai în vârstă, cu atât starea părului devine mai puțin sănătoasă. Prin urmare, tunsorile scurte sunt considerate cea mai bună alegere și sunt potrivite pentru toate siluetele.

Atunci când alegi o coafură, criteriul de bază este,totuși, forma feței; pe ea trebuie să te bazezi, în primul rând, atunci când vrei o nouă tunsoare. Pentru doamnele cu față în formă de cerc, sunt recomandate variațiile asimetrice. Dacă fața este de tip pătrat, atunci alege orice tunsoare ”în scări”. Femeilor cu fețele de formă ovală le este cel mai ușor să aleagă o coafură, pentru că li se potrivește orice.

Culoarea părului contează și ea. Un remediu excelent anti-îmbătrânire este o nuanță sau două mai deschise. Nu uitați de breton, ascunde schimbările legate de vârstă de pe frunte, corectează trăsăturile, face chipul tău mai interesant.

Așadar, la ce coafuri trebuie să acorde atenție specială o femeie trecută 50 de ani?

1. Coafuri cu bucle

Părul scurt și buclele ușoare sunt o modalitate excelentă de a-ți condimenta aspectul.

Dacă părul tău e creț în mod natural, nu trebuie să te temi să-l tunzi scurt.

Din punct de vedere vizual, fața ta va arăta mai alungită și va corecta trăsăturile mai puțin perfecte.

Iar aranjarea unei astfel de coafuri nu necesită deloc foarte mult timp!

2. Bob 

Această tunsoare este considerată universală. Doamnele trecute de 50 ar trebui să o ia în considerare. Nu necesită un o aranjare complexă dimineața, deci este ideal pentru femeile practice.

De asemenea, este o opțiune pentru părul subțire și fragil, deoarece vizual îl va face să pară mai voluminos și mai sănătos. Coroana ridicată, alungirea în partea din față este soluția potrivită pentru un aspect dinamic, dar lejer.

Poți crea cu placa bucle ușoare, dacă părul tău se curbează ușor, aranjarea acestuia nu îți va lua mult timp. Asigură-te că alegi un breton care se potrivește cu forma feței tale.

De exemplu, un bretondiagonal alungit este o soluție fără cusur, care subliniază expresivitatea ochilor. Un astfel de breton îți permite să faci ovalul feței mai proporțional.

Culoarea părului poate fi diferită, iar dacă îți plac culorile îndrăznețe, alege roșu sau gri-violet. Acestea te vor face să arăți mai tânără, mai feminină.

3. Pixie

Coafura Pixie este acum în vogă și e foarte solicitată de femeile cu tupeu.

Dacă îți plac aspectele îndrăznețe, asigură-te că încercci această tunsoare.

Ea îți deschide fața și pune accent pe frumusețea gâtului.

Pentru că există destul de multe variații de pixie, îți poți condimenta tunsoarea cu breton sau diferite lungimi.

Indiferent de vârsta pe care o ai, tunsoarea potrivită poate face minuni!